Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Billy Graham herdacht in 12 memorabele quotes

Puntige citaten én een videoboodschap van de bekende evangelist

De op 99-jarige leeftijd overleden Billy Graham (1918-2018) was als geen ander in staat om veel te zeggen in weinig woorden. Zijn talloze toespraken en vele publicaties zijn daarvan het blijvende bewijs. Een bescheiden bloemlezing uit zijn rijke nalatenschap: twaalf tot nadenken stemmende citaten van de wereldberoemde evangelist.

Deel:

(1) “God heeft ons twee handen gegeven: de ene om te ontvangen, de andere om te geven.”

(2) "Wat we nodig hebben is een groter besef van het feit dat Hij elke dag, elk uur, elk moment aanwezig is. Dat besef krijgen we wanneer we tegen Hem spreken in aanbidding en gebed en wanneer we luisteren naar wat Hij door zijn Woord tegen ons zegt."

(3) "Ik kan God niet bewijzen in een laboratoriumreageerbuis, maar wel in het laboratorium van mijn ervaring."

Lees ook: Billy Graham is nu echt Thuis
Lees ook: Billy Graham is nu echt Thuis

(4) “Het belangrijkste kenmerk van christelijk discipelschap is niet orthodoxie (de ‘rechte leer’, red.), maar liefde.”

(5) “Een christen zou een honger moeten hebben naar gebed. Hij moet gewoon graag willen bidden. Een gezond kind hoef je niet te dwingen om te eten. Beweging, een goede bloedsomloop, gezondheid en werk vragen om voedsel voor levensonderhoud. Zo is het ook met hen die geestelijk gezond zijn. Ze hebben een honger naar het Woord van God en naar gebed. Een klein meisje deed iets stouts en toen haar moeder het ontdekte, begon ze haar dochter te ondervragen. Onmiddellijk verloor het kind haar glimlach en een wolk verduisterde haar gezicht terwijl ze zei: ‘Mama, ik heb geen zin om te praten.’”

(6) “We leven niet in de laatste dagen, zelfs niet in de laatste uren, maar in de laatste minuten!”

(7) “Ik denk dat God in de hemel alles klaar heeft gemaakt om ons volkomen gelukkig te maken. Als daarvoor mijn hond er ook moet zijn, dan zal hij er zijn.”

(8) “Wanneer we van Christus zijn, weten we dat we na ons sterven eindelijk vrede zullen hebben – want dan zijn we Thuis."

(9) “Ouderdom heeft zijn beperkingen en uitdagingen, maar desondanks kunnen onze latere jaren de meest lonende en bevredigende van ons leven zijn.”

(10) “Het is Gods taak te oordelen. Het is de taak van de Heilige Geest te overtuigen. Het is onze taak lief te hebben.”

(11) “Een leven met Christus betekent eindeloze liefde. Zonder Hem is het een liefdeloos eind.”

(12) “Ik weet dat ik naar de hemel ga en ik kijk ernaar uit, om wat Jezus gedaan heeft aan het kruis. In de naam van Jezus en wat Hij voor ons gedaan heeft, kunnen we op een dag allemaal naar de hemel. Daarvoor moeten we wel nu voor Hem kiezen, in dit leven.”

Een videoboodschap

Dit laatste citaat is afkomstig uit de 28 minuten durende videoboodschap Heaven: A New Message from Billy Graham, in 2014 gepubliceerd door The Billy Graham Evangelistic Association en hier te bekijken:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Gert-Jan Schaap

--:--