Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blauw Bloed van de buis?

Blog van Jeroen Snel

Diverse media berichtten er al over, dus ik kan op deze plaats niet achterblijven. Ik heb het over het mogelijk verdwijnen van ons mooie royaltyprogramma. Toen het nieuws naar buiten kwam dat we niet meer op zaterdagavond op NPO 2 mogen uitzenden, kwam er direct een stroom van steunbetuigingen op gang. Hartverwarmend!

Deel:

Laat me even uitleggen hoe het precies zit. Er moet dus bezuinigd worden op NPO 2. Dat het snel gaat in medialand, wist u waarschijnlijk al, maar wat mij wel verbaasd heeft, is dat we van de NPO niet de vraag hebben gekregen om het zuiniger aan te doen. Nee, Blauw Bloed moet gewoon stoppen, was de boodschap.

Langzaam maken de omroepen de beweging van lineaire tv naar digitaal. Daar komt in de toekomst meer de nadruk op te liggen. En laat dat nu precies de plek zijn waar we goed scoren! Ons maanddoel is 100.000 unieke bezoekers op onze site. Inmiddels halen we dit aantal al per week en hebben we op Instagram meer dan 50.000 volgers.

Ik verheugde me al op een interview met Amalia

Extra zuur zou het zijn om te moeten stoppen een maand nadat prinses Amalia 18 jaar is geworden en werkbezoeken zal gaan afleggen in het land. Ik verheugde me al op reportages van die bezoeken en af en toe een interview met haar.

We maken dit programma – goed voor 500.000 kijkers per week – met passie en plezier, en het voorziet duidelijk in een behoefte. Zoals een sportliefhebber na een voetbalwedstrijd graag kijkt naar zijn sportprogramma, zo kijken royal fans na een interview met koningin Máxima of de begrafenis van de Britse prins Philip graag naar ons voor meer achtergrondinformatie.

U merkt dat ik een slag om de arm houd als het over ‘verdwijnen van de buis’ gaat. Dat komt doordat de EO op dit moment onderhandelt over een plek voor ons programma op NPO 1. Ik hoop en bid (ja echt!) dat dit gaat lukken. En ik ben blij dat we nu al achttien jaar de kans hebben gekregen om Blauw Bloed te maken en wil nog niet denken aan stoppen.

Blauw Bloed

Zaterdag 5 juni 19.50 uur, NPO 2

Geschreven door

Jeroen Snel

--:--