Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bloed, zweet en verandering: het verhaal van de 'Haagse Hazes'

De Verandering, zaterdag 17 februari, 17.30 uur, NPO 2

In 2014 werd Mario Mulder, beter bekend als de 'Haagse Hazes', van de ene op de andere dag beroemd dankzij het tv-programma 'Bloed, zweet en tranen'. Maar achter de schijnwerpers van zijn glanzende artiestenleven schuilde een diepgaand gevecht, een strijd die teruggaat tot zijn kindertijd.

Deel:

Mario groeit op in een gezin vol ruzie en geweld. Als hij nog jong is, gaan zijn ouders uit elkaar. De nieuwe partner van zijn moeder brengt veel spanning in het gezin. Mario is werkelijk als de dood voor zijn stiefvader.

Drank en drugs

Zijn moeder brengt regelmatig veel tijd door in het casino. Mario zit dan urenlang te wachten in de portiek van zijn huis. Na verloop van tijd gaat hij elders op zoek naar geborgenheid. Een turbulent leven volgt, gekenmerkt door drugs, drank en bezoekjes aan een prostituee.

Bloed, zweet en tranen

Toen Mario in 2014 als zanger deelnam aan het programma 'Bloed, zweet en tranen' leek het alsof hij zijn redding had gevonden. "Ik verdiende eerst mijn brood als schilder, maar in één keer was ik een graag geziene artiest. Overal wilde ik aanwezig zijn en ik schreeuwde het hardst. Ik wilde vooral mezelf laten zien en was vaak onder invloed van drank of drugs." Maar ondertussen is Mario enorm eenzaam. Diep van binnen voelt hij zich helemaal geen artiest. Het artiestenleven wordt een masker dat hij draagt om zijn diepgewortelde gevoel van onzekerheid te verbergen.

Inmiddels is het tien jaar later. Hoe is het nu met Mario? Is er hoop voor een nieuw begin?

'De Verandering'

Zaterdag 14 februari, 17.30 uur, NPO 2

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--