Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 boekentips voor 2021

Voor elk moment een passend boek

Zoveel mooie boeken, zo weinig tijd. Welk boek past bij jou en jouw behoeften? Eva maakte een fijn lijstje met verhalen die je meenemen naar gevaarlijke en mooie plekken. Boeken vol zingeving om in te duiken in dit nieuwe jaar.

Deel:

Prediker voor jou

Prediker voor jou

Een bijbelstudieboek over Prediker voor een frisse start in het nieuwe jaar. Geschreven door Sarianne (spreker en coach) van Dalen en haar man Lieuwejan (predikant). Lees jij regelmatig in Prediker, maar kom je er niet helemaal uit hoe je de teksten mee kunt nemen in jouw leven? Dan is dit boek voor jou. In dit boek gaan de auteurs op zoek naar de levenswijsheid die God ons leert. Bij dit boek kun je bovendien aanvullende videos met overdenkingen bekijken.

Prediker voor jou, Lieuwejan van Dalen , Sarianne van Dalen, uitgeverij RoyalJongbloed, €25,99, ISBN: 9789492831682

Máxima Zorreguieta - Moederland

Maxima Zorreguita Moederland

In 2021 wordt koningin Maxima vijftig jaar, een mooie gelegenheid voor een biografisch portret vond journalist en cultuurhistoricus Marcia Luyten. Voor het boek interviewde ze mensen die dichtbij Maxima staan en bezocht ze haar geboorteland Argentinië. Ze las zoveel interessante bronnen en hoorde zoveel mooie anekdotes dat ze besloot twee boeken te schrijven over Maxima's leven. Het eerste deel is Moederland en gaat over haar jonge jaren tot aan de ontmoeting met koning Willem-Alexander. Dit boek over hoge verwachtingen, familie en vriendschappen ligt vanaf 15 april 2021 in de schappen.

Máxima Zorreguieta - Moederland, Marcia Luyten, uitgeverij de Bezige Bij, €26,99, ISBN: 9789403194806

Onbegrensd

Onbegrensd

Hoe ver ga je als je iemand wil helpen? Deze vraag staat centraal in het boek Onbegrensd. Petra gaat als vrijwilliger aan de slag in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Daar ontstaat een speciale vriendschap met de Iraanse Mariam die haar een groot geheim toevertrouwt. Petra besluit haar nieuwe vriendin te helpen, maar tijdens de zoektocht naar oplossingen wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden. Tamara Breugem – Vermeire schreef dit boek toen zij in kamp Moria was geweest. Het verhaal is fictief, maar de omstandigheden waarin het zich afspeelt, geven de werkelijkheid van het vluchtelingenkamp weer.

Onbegrensd,Tamara Breugem – Vermeire, Uitgeverij Ekklesia, €16,90 ISBN: 9789075569872

Droom vakantie

Droom vakantie Sarah Morgenthaler

Soms wil je gewoon even wegdromen en in gedachten afreizen naar een schattig dorpje, met leuke locals en een vleugje romantiek in de lucht. Voor zulke momenten is het boek Droom vakantie een heerlijk verhaal. Graham heeft een eetcafé in bergstadje Moose Springs, Alaska. Eten klaarmaken en bedienen in een prachtige omgeving en ondertussen mensen van over de hele wereld ontmoeten, klinkt niet verkeerd, toch? Maar hij kan er niet van genieten. Hij ergert zich aan de stroom toeristen en voelt zich opgesloten. Tot een van die vervelende toeristen de interessante Zoey is, die verderkijkt dan zijn norsheid.

Droom vakantie, Sarah Morgenthaler, Bruna uitgevers, €15,99, ISBN: 9789400513198

Dieet voor een betere planeet

Dieet voor een betere planeet

Dit boek is voor iedereen die van de wereld een betere plek wil maken met mes en vork. 'Het is niet mijn bedoeling om je hetzelfde te laten denken als ik, maar wel om je te laten nadénken zodat je zelf betere keuzes leert maken,' schrijft auteur Hanneke van Veghel in haar boek. Met dit boek leer je hoe je kleine en grote stappen kunt zetten naar een duurzamere wereld. Je krijgt onder andere kennis over de producten die in de supermarkt liggen en wat de echte prijzen daarvan zijn. Na dit boek kun je voor jezelf groenere keuze's maken die passen bij jouw leefstijl.

Dieet voor een betere planeet, Hanneke van Veghel, Overamstel uitgevers, €22,99, ISBN: 9789048856411

Kierkegaard in gewone taal

Kierkegaard in gewone taal

De Deense denker Søren Kierkegaard liet ons prachtige zinnen en wijsheden achter, alleen maakt zijn taalgebruik het soms lastig om zijn teksten helemaal te volgen. Zonde, want als je de tijd neemt om zijn woorden te begrijpen kom je tot wijze gedachten die je wil opschrijven en in een notitieboekje bij je wil houden. Geert Jan Blanken is Kierkegaard-kenner en schreef dit boek zodat iedereen kan genieten van Kierkegaard. Het is geen eenvoudig boek, maar wel makkelijker te lezen dan de oorspronkelijke teksten van de Deen. Een prachtig boek voor lezers die zich graag verwonderen over het leven, geloof en de dood.

Kierkegaard in gewone taal, Geert Jan Blanken, uitgeverij KokBoekencentrum, €20,00, ISBN: 9789043534550

Flirt

Boek Flirt Lisette van de Heg

Laura voelt zich niet goed. Haar zoon is het huis uit en haar moeder is plotseling overleden. De leegte in huis en het gemis die zij ervaart worden niet opgemerkt door haar man, maar door de nieuwe buurman. Lang houdt ze vol dat ze gewoon vrienden is met Jean Paul, maar de titel van het boek verraad dat het gezellige contact veel verder gaat dan dat. Flirt is een boek over onzichtbaarheid, pijn en herstel.

Flirt, Lisette van de Heg, uitgeverij Plateau, €19,99, ISBN: 9789058041630

Lees mee met Eva's boekenclub Eva Leest

Nieuwe plaatsen bezoeken en inspirerende mensen ontmoeten zonder op pad te gaan? Eva neemt je de komende maanden mee op reis zonder dat je je huis hoeft te verlaten. Laat je meenemen in een andere wereld, die maar een bladzijde van jou verwijderd is. Klik hier voor meer informatie over Eva's boekenclub.

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--