Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Boodschap K3 ligt niet ver van evangelie"

Dominee Hans Meijer over nieuwe pad dochter Klaasje

Sinds Klaasje de talentenjacht van ‘K3 zoekt K3’ heeft gewonnen, wordt ze overal herkend als zangeres van de sprookjesachtige meidengroep. De liedjes, vrolijk en met teksten over engeltjes, liefde en verdraagzaamheid passen niet eens zo slecht bij een domineesdochter, vindt vader Hans.

Deel:

Klaasje heeft er een fulltime baan aan gekregen. Ze verhuist begin december naar Antwerpen. Een hele verandering voor de 20-jarige domineesdochter uit Zuid-Holland.

Muzikaal en gelovig
Klaasje komt uit een muzikaal én gelovig nest. Jarenlang speelde ze dwarsfluit in het kerkkoor. Tot voor kort trad Klaasje regelmatig op, samen met haar moeder en zussen in het Meijer Quintet. Vader Hans is dominee in de Protestantse gemeente ’s-Gravenzande.

Nu Klaasje deel uitmaakt van de nieuwe K3, zijn journalisten benieuwd naar haar leven en geschiedenis. Ook zussen en ouders worden benaderd. EO Geloven spreekt met vader Hans over de grote verandering in zijn gezin.

Streng gelovig
Hoe is het om al die aandacht te krijgen over het feit dat Klaasje uit een domineesgezin komt?

Hans: “We hebben afgesproken met het gezin dat we de pers niet buiten de deur houden en eerlijk en open zijn. Ik werd laatst gebeld door een boulevard-krant voor een telefonisch interview. Toen ik het artikel teruglas werden we als streng gelovig gezin neergezet. Iets wat ik helemaal niet zo heb gezegd in het interview.

Dan merk je wel dat de buitenwereld toch een vooroordeel heeft en de ouderwetse opvatting dat we ‘niet in de wereld zijn’. Ik heb een andere rol, dat klopt. We staan in de wereld maar zijn niet van de wereld. Ik zie mezelf als ruimdenkend en laat in het geloven graag ruimte voor interpretatie. Alleen laat de media geen kans ongemoeid om te noemen dat Klaasje uit een christelijk nest komt. En dat verbaast me wel.”

Flinke verandering
Waar merk je in het dagelijks leven aan dat jullie dochter een BN’er is?

Hans: “Het is een flinke verandering voor ons want ze wordt overal herkend. De afgelopen maanden vlogen we zo’n beetje elk weekend met het gezin naar Antwerpen om de live-shows bij te wonen, als Klaasje’s grootste fanclub. Nu is de rust thuis weer een beetje teruggekeerd. Binnen de gemeente merk ik dat mensen nieuwsgierig zijn. Ze vragen hoe het met haar gaat. En ik kan er natuurlijk niet omheen om er ook iets in de dienst mee te doen. Zo heette ik tijdens een doopdienst de gemeente laatst van harte welkom bij de “live-shows”"

Bijbelse boodschap
Als je de K3-meiden zie dansen tussen de luchtballonen zie je niet direct de link met de bijbelse boodschap. Jammer?

Hans: “Wat ik zie is dat kinderen zich als een magneet aangetrokken voelen tot de sprookjeswereld van K3. Je krijgt een goed en vrolijk gevoel van de liedjes. De liedjes gaan over verliefdheid, de liefde, over verdraagzaamheid. Voor mij ligt dat niet zo ver af van de boodschap van het evangelie.”

Goede begeleiding
De mediawereld kan hard zijn. Is Klaasje daar tegenop gewassen?

Hans: “Tijdens de talentenjacht hebben we gezien hoe hard het er soms aan toe kan gaan. Maar we hebben ook gezien dat het team heel zorgzaam is naar Klaasje en dat ze goed wordt begeleid. Je hebt natuurlijk altijd de ethische component. Sommige mensen zijn niet opgewassen tegen de druk die bekend zijn en moeten presteren met zich meebrengt en grijpen naar middelen om het wel vol te houden. Ik maak me daar bij Klaasje geen zorgen om.”

In voetsporen Josje
Josje was sinds haar toetreden tot K3 vaak onderwerp tot gesprek. Dwarsligger van het stel, kwam in opspraak na haar vermeende relatie met Gert Verhulst. Klaasje is de opvolgster van Josje. Maakt u zich zorgen dat Klaasje Josje op die manier achterna gaat?

Hans: “Het lijkt me vooral leuk te noemen dat ook Josje’s vader ook dominee is. Dat hebben ze in elk geval gemeen. Over de ‘gangen’ van voorgangster Josje heb ik geen oordeel, noch enige kennis. Niet meer dan de geruchten die ik erover hoorde. Inmiddels weet ik wel dat veel van wat in de pers over dit soort privézaken gepubliceerd wordt, maar halve waarheden bevat. En je weet: die zijn erger dan een hele leugen.”

Hand van God
Met haar achtergrond in muziek en dans, haar uitstraling en liefde voor kinderen lijkt ze geknipt voor haar nieuwe rol. Denkt u dat God haar heeft uitgekozen dit te doen?

Hans: “Ik geloof niet in een vooruit gestippeld pad. Het gaat voor mij meer over hoe je je bestemming vindt in het leven. Ik denk daarbij direct aan het verhaal van Abraham, hoe hij door God geroepen werd. Op zijn weg gaat er van alles mis. Het is bumpy road maar ondanks alle tegenslagen blijft zijn vertrouwen groot. Ik hoor Klaasje wel zeggen dat ze dankbaar is dat ze dit allemaal mag beleven en dat dit op haar pad komt. Ze ziet daar wel de hand van God in geloof ik.”

--:--