Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Brus' van familielid met handicap in 'Nederland Zingt Dichtbij'

Zondag, 11.05 uur, NPO 2

Deel:

Pauline vertelt in het EO-programma Nederland Zingt Dichtbij hoe ze opgroeit met haar meervoudig gehandicapte broer Marco, en een speciale band met hem krijgt. Evangelist en presentator Jurjen ten Brinke gaat zondagmorgen bij haar langs. 

Pauline ziet hoe Marco onvoorwaardelijk liefheeft en niet oordeelt. Na een periode van burn-out gaat ze aan de slag als (therapeutisch) fotografe. Daarbij is haar eerste grote project het vastleggen van andere broers en zussen van een meervoudig gehandicapte broer of zus.

Nederland Zingt Dichtbij
Naast een bijzonder geloofsverhaal is er iedere week koor- en samenzang in 'Nederland Zingt Dichtbij'. Credits: Michaël Terlouw.

Deze portretten en verhalen verzamelt ze in het boek Brus, omdat ze wil laten zien hoe waardevol mensen zoals Marco zijn. Maar ze wil ook extra aandacht vragen voor de ‘brussen’ (broers en zussen). Daarnaast is er in deze uitzending natuurlijk volop muziek en een Bijbelse overdenking.

Nederland Zingt Dichtbij

Iedere zondagmorgen biedt Nederland Zingt Dichtbij (EO) een mix van muziek, persoonlijke geloofsverhalen en een Bijbelse overdenking. Jurjen ten Brinke heeft een ontmoeting met een gelovige Nederlander in het land.

Iedere zondag, 11.05 uur, NPO 2

Beeld: Michaël Terlouw

--:--