Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Brut, dromen onder grote druk: de strijd van Hans van Wolde

Komt droom sterrenchef uit?; woensdag, 21.30 uur, RTL 4

Deel:

Hans van Wolde koopt een vervallen boerderij in het Limburgse dorpje Reijmerstok. Zijn droom is om hiervan het mooiste en beste restaurant van Nederland te maken: Brut 172. In de nieuwe serie Brut, dromen onder grote druk (RTL 4) zien we dat hij veel problemen moet overwinnen. 

Voor Hans van Wolde is het moment gekomen waarop hij zijn dromen wil gaan najagen: het openen van zijn nieuwe restaurant Brut 172. Het moet niet zomaar een restaurant worden, maar het beste en mooiste restaurant van Nederland. Een unieke plek waar beleving centraal staat. In de realityserie Brut, dromen onder grote druk volgen we chef-kok Hans van Wolde twee jaar lang tijdens het verwezenlijken van zijn droom. 

Twee Michelinsterren

Hans heeft al een succesvol restaurant: Beluga. Ook heeft hij twee Michelinsterren. Maar toch besluit hij het roer drastisch om te gooien. Het realiseren van zijn droom gaat niet zonder slag of stoot. In de serie is te zien hoe Hans grote hordes moet nemen Brut 172 op te bouwen in Reijmerstok.

Betekent de coronalockdown in maart 2020 het einde van Hans' droom?

Voordat Hans van Wolde in Brut 172 gasten kan ontvangen, moet er veel gebeuren. Hij moet vergunningen regelen en zijn huidige restaurant Beluga verkopen. Ook krijgt de sterrenchef te maken met bezwaarprocedures. Zijn verhuizing van Maastricht naar het Limburgse platteland is een proces van telkens weer afscheid nemen en opnieuw beginnen.

Brut 172 na vijf dagen weer dicht?

In maart 2020 lijkt het alsof de chef-kok de strijd gewonnen heeft. Helaas gaat vijf dagen na de openening van Brut 172 het hele land in lockdown tijdens de coronapandemie. In Brut, dromen onder grote druk zien we hoe Hans reageert wanneer zijn droom alsnog op een mislukking uit dreigt te lopen.

Brut, dromen onder grote druk

Chef-kok Hans van Wolde koopt een vervallen boerderij in het Limburgse dorpje Reijmerstok. Het is de droom van de sterrenchef om hier het mooiste en beste restaurant van Nederland van te maken: Brut 172. In de nieuwe realityserie Brut, dromen onder grote druk ziet de kijker dat Hans te maken krijgt met grote tegenslagen.

Vanaf 6 januari, iedere woensdag, 21.30 uur, RTL 4

Beeld: RTL 

--:--