Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Cadeautips: 7 prachtige (kerst)boeken voor de decembermaand

Voor jezelf of een ander

Het is weer december: de maand van kerstbomen, lichtjes, warme chocolademelk en cadeaus! Zoek je een mooi cadeau voor iemand of wil je jezelf trakteren op een avondje lezen? Eva heeft 7 van de mooiste boeken - speciaal voor kerst - voor je op een rijtje gezet.

Deel:

Dansen in de sneeuw – diverse auteurs

9200000115376343

Verhalen zijn onmisbaar in december. We vertellen het verhaal van Jezus. We smullen van romantische kerstverhalen. En we huilen mee met emotionele kerstfilms. Of het nu aan tafel is, weggezakt in een fauteuil of tijdens een winterwandeling: verhalen verbinden, bemoedigen, ontroeren, laten ons lachen en geven ons een andere kijk op de wereld.

‘Dansen in de sneeuw’ is een bundel van kerstverhalen, geschreven door geliefde auteurs. Heerlijk om zelf mee weg te kruipen onder een dekentje, maar ook perfect om als cadeau te geven deze december!

Titel: Dansen in de sneeuw, kerstverhalen
Auteurs: Josha Zwaan, Vonne van der Meer, Joke Verweerd en anderen
ISBN: 9789023959199

In het licht – Daniëlle Heerens

9200000115932956

Advent is verwachtingsvol toeleven en uitzien naar de geboorte van Jezus, het Licht van de wereld. En hoe kan je dat nu beter doen dan met een prachtig vormgegeven adventsdagboek? Met ‘In het licht’ leef je in 26 dagen toe naar kerst – met lekker veel lichtpuntjes onderweg.

Elke dag lees je een Bijbeltekst, een overdenking en een extraatje. En als bonus vind je achterin het boek kaarten met inspirerende teksten.

Titel: In het licht
Auteur: Daniëlle Heerens
ISBN: 9789033884290

Luister vandaag naar Mijn stem – Jos Douma

9200000115887883

Hoe zou het zijn als God écht tegen je praatte? Dit bijzondere dagboek is geschreven vanuit het perspectief van God zelf. Zo zijn de teksten heel persoonlijk geworden en komen de woorden dichtbij. Bovenaan elke pagina staat een Bijbeltekst voor die dag en daaronder een korte en heldere overdenking.

God nodigt je uit om elke dag naar Zijn stem te luisteren. Neem jij die uitdaging aan? In dit 356-dagendagboek komt Hij elke dag even heel dichtbij.

Titel: Luister vandaag naar mijn stem
Auteur: Jos Douma
ISBN: 9789033825187

Was het maar januari – Anja Keesmaat-Pott

9200000122272136

Deze humoristische novelle gaat over Christiaan. Christiaan is voorganger van een middelgrote kerk in een middelgrote plaats. Hij houdt van God, maar worstelt met zijn roeping. De uitdaging om een prachtige kerstviering te verzorgen staat voor de deur, maar: hoe vier je kerst met zoveel verschillende karakters, leeftijden en overtuigingen in één kerk?

‘Was het maar januari’ is een (h)eerlijk boek met een flinke portie humor. Tegelijkertijd weet het je ook aan het denken te zetten over de werkelijke komst van Jezus’ komst naar de aarde.

Titel: Was het maar januari
Auteur: Anja Keesmaat-Pott
ISBN: 9789059991521

Altijd in Gods hand – Lynn Austin

9200000115376583

Hoe ziet je leven eruit als je het volledig in Gods handen kunt leggen? Als je niet alleen tijdens de zondagse dienst, maar ook op alle andere momenten gericht bent op God. Dat wil Lynn Austin je laten beleven in dit bemoedigende boek.

In veertig korte hoofdstukken schrijft Lynn Austin over haar eigen ervaringen met Gods trouw. Elk hoofdstuk gaat over een ander onderwerp, zoals ‘talent’ en ‘vertrouwen op God’. Tussendoor geeft ze tips over o.a. stille tijd, creativiteit en jezelf opladen. ‘Altijd in Gods hand’ is het perfecte kerstcadeau, maar het is ook zó’n mooi boek dat je ‘m eigenlijk niet weg wilt geven.

Titel: Altijd in Gods hand
Auteur: Lynn Austin
ISBN: 9789029728621

De schoenendoos – Francine Rivers

9200000115376423

Pleegkind Timmy heeft het niet gemakkelijk nu hij niet meer thuis kan wonen. Hij wordt opgevangen door lieve pleegouders, maar zelfs zij weten niet wat er in de schoenendoos zit die Timmy altijd met zich meedraagt. Pas wanneer hij meespeelt in het kerstspel, verandert alles.

Francine Rivers schreef het verhaal over Timmy en zijn schoenendoos bijna tien jaar nadat ze tot geloof kwam. Nu is er een compleet vernieuwde editie, mét een serie overdenkingen voor de adventstijd. Dit mooi vormgegeven boekje is een prachtig geschenk (voor jezelf of een ander).

Titel: De schoenendoos
Auteur: Francine Rivers
ISBN: 9789029728768

Dicht bij Jezus met kerst – Sarah Young

dicht-bij-jezus-met-kerst-sarah-young-9789059991491

Naast het dagboekje voor elke dag (Dicht bij Jezus), is er nu een speciale kersteditie verschenen van Sarah Young. ‘Dicht bij Jezus met kerst’ is een prachtig vormgegeven dagboek om te lezen tijdens Advent en de kerstdagen. De vijftig overdenkingen zijn geschreven vanuit het perspectief van God en daardoor heel persoonlijk.

Dit dagboek helpt je om je gedachten en hart te richten op God en Zijn liefde voor jou. Een fijn boekje voor jezelf of een geliefde om de feestdagen net een beetje meer in Gods liefdevolle nabijheid door te brengen.

Titel: Dicht bij Jezus met kerst
Auteur: Sarah Young
ISBN: 9789059991491

Ben je niet zo'n boekenworm? Misschien is Eva's Adventpodcast wel wat voor jou!

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Maria, Jozef, de herders of de wijzen... Op welk personage uit het kerstverhaal lijk jij het meest? Doe de EO-kersttest en ontdek het nu!

Doe mee!

Geschreven door

Wendy Verra

--:--