Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Carla van der Vlist ontdekte de wereld achter de collectezak

Directielid ShuldHulpMaatje in EO-podcast 'ZOUT!'

Deel:

In de EO-podcast ZOUT! ontmoeten we smaakmakers die ons helpen om de veelkleurigheid van God te ontdekken. Deze keer is Marieke Meijer in de Vierhovenkerk in Delft, waar ze Carla van der Vlist ontmoet. Door haar diaconale werk leerde Carla hier de wereld achter de collectezak kennen. Ook Co van der Maas, destijds een van de diakenen, schuift aan.

Nu is Carla van der Vlist lid van de directie van SchuldHulpMaatje Nederland. De afgelopen jaren heeft organisaties door heel Nederland geïnspireerd om innovatieve projecten op te zetten om mensen met schulden te ondersteunen. Zelf noemt Carla armoede een gevangenis. Daarom kan ze niet anders dan mensen helpen daaruit te komen. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Co van der Maas ZOUT!
Co van der Maas.

Maar Carla vertelt in ZOUT! ook dat haar werk niet altijd makkelijk is. Daarover kan ook Co van der Maas, die zich nog steeds actief inzet voor de naaste in nood, meepraten. Hoe help je mensen op een verstandige manier, hoe reageer je als ze het steeds weer verprutsen en hoe doorbreek je hun isolement?

Het is moeilijk om uit de gevangenis van de armoede te ontsnappen

Carla en Co leggen uit waarom veel mensen het moeilijk vinden om in deze digitale wereld het overzicht over hun financiën te bewaren. SchuldHulpMaatje heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen in armoede. Carla vertelt hoe ook de overheid daar gebruik van maakt om het beleid bij te stellen. 

Luister naar 'ZOUT!' met Carla van der Vlist

In de EO-podcast ZOUT! ontmoeten presentatoren Marieke Meijer en Chris Segers bekende en minder bekende mensen die zich als gelovige inzetten voor de samenleving. Marieke en Chris willen weten hoe gelovigen in het land actief zijn op maatschappelijke terreinen als duurzaamheid, armoede en het bestrijden van onrecht. Luister hier naar de aflevering met Carla van der Vlist.

--:--