Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Chazia Mourali te gast in 'Adieu God?'

Waarom Chazia katholiek werd

Maandag begint een nieuw seizoen van 'Adieu God?', waarin Tijs van den Brink bekende Nederlanders interviewt over God, geloof en geloofsgemeenschap. De gasten in dit programma zijn in hun persoonlijk leven met religie in aanraking gekomen, meestal in hun opvoeding. Vaak zegden ze de kerk of geloofsgemeenschap vaarwel.

Deel:

Heel anders ging het bij presentator Chazia Mourali, die maandagavond te gast is bij Tijs. Chazia noemde zich jarenlang esthetisch en psychologisch katholiek. Maar zich aansluiten bij de kerk? Die stap voelde lange tijd te groot. Daar kwam verandering in toen haar moeder overleed. Tijdens het ziekteproces waren de grenzen aan de ratio en de maakbaarheid pijnlijk duidelijk geworden.

Dopen
De medische wereld had op het gebied van zingeving niets te bieden, ontdekte Chazia. De Rooms-Katholieke Kerk wel. Een dag voor haar moeders begrafenis liet Chazia zich daarom dopen. Sindsdien maakt ze deel uit van een gemeenschap waar ze eigenlijk al sinds haar kindertijd naar verlangt. In Adieu God? vertelt ze dat ze daar wel haar eigen invulling aan geeft.

Gasten komende weken
Dit is de eerste aflevering in het nieuwe seizoen. De komende weken gaat Tijs
in gesprek met minister Hugo de Jonge, cabaretier Thomas van Luyn, journalist Jellie Brouwer, schrijver Leon de Winter en Frits Barend.

Nieuw seizoen Adieu God?

Maandag 17 oktober, 23.04 uur, NPO 2

--:--