Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Column Andries: ‘Dag lieve mensen’

Andries spreekt zijn dankbaarheid uit

Is deze kop niet iets te soft? Meende ik het? Jazeker! Ik vind u, de achterban van de EO, lieve mensen. Daarom valt het me ook zwaar om afscheid van u te nemen, dat weet u inmiddels wel.

Deel:

Maar waarom dat ‘lieve mensen’? Omdat ik me in al die 43 jaar dat ik bij de EO heb gewerkt altijd heel sterk met u verbonden heb gevoeld.

Waarom? Welnu, in de eerste plaats: als u er niet was, bestond de EO ook niet.

U als leden hebt het mogelijk gemaakt dat de EO kon gaan uitzenden. De EO is dan ook niet van de medewerkers of van de directie, of van de raad van toezicht, maar van u, de leden. Wij zijn uw omroep en mogen namens u uitzenden. Daarom: hartelijk dank dat u lid van de EO bent en hartelijk dank dat ik al die jaren namens u mijn werk mocht doen.

Maar er is meer. In al die 43 jaar heb ik een enorme betrokkenheid van u ervaren. Toen ik als directeur door het land trok en u ontmoette, ervoer ik een vorm van hartsverbondenheid. Als u uw waardering uitsprak, maar ook als u kritiek op het beleid had.

En in de derde plaats heb ik ervaren dat u en ik dezelfde passie delen, namelijk het verkondigen van het heilbrengende evangelie van Jezus. Wij mogen dat in opdracht van u doen. En u volgt ons daarin kritisch, terecht. Want de missie van de EO is een hoge en een verantwoordelijke.

Lees ook: Column Tim 'Eindtijd'
Lees ook: Column Tim 'Eindtijd'

Namens u heb ik geprobeerd die in allerlei programma’s vorm te geven, waarbij ik me de laatste jaren voornamelijk op u als de achterban van de EO richtte. Om het met grote woorden te zeggen: om u te dienen.

Dank voor uw vertrouwen en ik hoop u nog weleens te ontmoeten. Deo Volente.

PS: Hartelijk dank voor de kaartjes en berichten die ik van u mocht ontvangen.

Geschreven door

Andries Knevel

--:--