Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Amalia 18 jaar

Blog van Blauw Bloed presentator Jeroen Snel

18 jaar bestond ook ons programma 'Blauw Bloed; in de vorm die u gewend bent. In de laatste uitzending zien we hoe de Prinses van Oranje toetreedt tot de Raad van State.

Deel:

Het zal een bijzondere uitzending worden, vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Hier blijven alle uitzendingen van de afgelopen achttien jaar bewaard. En ik zal de laatste uitzending symbolisch in het archief plaatsen op 11 december.

Alles heeft zijn tijd, zegt de Prediker

Het goede nieuws is dat we doorgaan. Daar hoop ik u in mijn volgende – en laatste – Visie-column over bij te praten. Nu richt ik mijn blik liever op de voorbije jaren én op de kroonprinses.

Met veel plezier hebben we als team van Blauw Bloed wekelijks verslag gedaan van al het koninklijke nieuws. En we merkten dat vooral items rond Amalia en haar zusjes goed scoorden. Ze werd tot haar achttiende erg in de luwte gehouden en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ze groeide op tot een leuke vrouw, met beide benen op de grond. Met dank aan de nuchtere opvoeding van Willem-Alexander en Máxima.

Vanaf nu zal Amalia meer plichtplegingen oppakken. Ook al gaat ze nog studeren, misschien zelfs in het buitenland. Haar eerste officiële optreden is dus op 8 december bij de Raad van State, een dag na haar verjaardag. Haar ouders vergezellen haar, de koning is immers voorzitter van dit college. En op Prinsjesdag volgend jaar is ze er voor het eerst ook bij.

Ik heb het vaker gezegd: we zijn op een goed moment met Blauw Bloed begonnen. Maar alles heeft zijn tijd, zegt de Prediker. We hadden ook nog wel even door willen gaan, maar in Hilversum worden soms andere keuzes gemaakt. Toch ben ik blij dat de EO en de NPO de komende jaren ruimte blijven maken voor een platform rond royals. En dat blijft ook gewoon Blauw Bloed heten, omdat dat een sterk merk is gebleken. Ik zal er met hetzelfde plezier kartrekker van zijn!

Blauw Bloed

Zaterdag 11 december, 19:50 uur, NPO 2

Geschreven door

Jeroen Snel

--:--