Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Corona Cops': meekijken met politie tijdens coronacrisis

Nieuw EO-kinderprogramma; iedere donderdag, 13.45 uur, NPO Zapp

Deel:

In het nieuwe programma Corona Cops laat Rachel Rosier zien welke invloed corona heeft op het werk van politieagenten. Via beeldbellen spreekt de presentator met agenten die vertellen én laten zien hoe zij Nederland in deze tijd veilig houden en waar zij druk mee zijn. Dat doen ze aan de hand van vlogs die ze zelf opnemen tijdens hun werk.

“Politiemensen hebben natuurlijk een vitaal beroep; ze moeten gewoon doorwerken. In dit programma komen we erachter hoe zij dat doen, ondanks corona," zegt Rachel, die het programma elke donderdagmiddag presenteert. "Waar moeten agenten op straat nu bijvoorbeeld extra op letten?"

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Corona Cops Rachel Rosier
Rachel Rosier spreekt via beeldbellen met politieagenten die Nederland veilig houden.

"Hoe vaak moeten ze mensen waarschuwen vanwege de anderhalve meter afstand? En hoe beschermen zij zichzelf tegen corona tijdens hun werk?" vraagt de presentator zich af. "Ik ben heel benieuwd wat politiemensen in deze bizarre tijden allemaal meemaken en hoe ze te werk gaan.” 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Corona Cops politie
Agenten moeten tijdens de coronacrisis gewoon doorwerken. Hoe beschermen ze zichzelf?.

In elke aflevering, die zes minuten duurt, toont een agent de highlights van de afgelopen week. Kinderen kunnen daarnaast een videoboodschap met een vraag opnemen en opsturen naar coronacops@eo.nl. De agenten beantwoorden in Corona Cops een aantal vragen. 

Corona Cops

Vanaf 2 april, elke donderdag, 13.45 uur bij Zapp Live Extra NPO Zapp

--:--