Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Corries dochter werd zwanger toen ze veertien was

Corrie’s dochter Wendy (nu 17) raakte op haar 14e zwanger en beviel op haar 15e van Levi. Corrie: “Als ik geweten had dat zij aan gemeenschap deed, had ik haar de pil wel gegeven.”

Deel:

Corrie: “Ik ben tegen seks voor het huwelijk. Daar heb ik het ook met haar ex-vriend over gehad. Hij beloofde uit zichzelf dat ze het niet zouden doen. Toen zei Wendy: ‘Zijn moeder vindt dat ik aan de pil moet.’ Ik zei: ‘Waarom moet dat dan? Hebben jullie seks?’ Ze zei nee en ik vroeg: ‘Zijn jullie van plan om seks te gaan hebben?’ Haar antwoord was weer nee. Ik vond het niet nodig, want ze was pas 14 jaar en kende hem pas vijf maanden. Ik heb het verkeerd geïnterpreteerd. Wendy heeft blijkbaar niet rechtstreeks om de pil durven te vragen. Als ik geweten had dat zij aan gemeenschap deed, had ik haar de pil wel gegeven.

Toestemming

We zijn dolgelukkig met Levi, maar als het had gekund wilden we dit soort dingen voorkomen. Een kind van 14 jaar een pil geven is ook niet de juiste manier. Dan lijkt het alsof we toestemming zouden geven terwijl we dat juist niet wilden.

Geen negatieve reacties

De meeste mensen vonden het heel vervelend voor ons. Iedereen begreep dat het veel zorgen en vragen met zich meebracht. We kregen geen negatieve reacties. Ik hoorde van één persoon dat er achter onze rug om wat negatieve reacties waren. Wij hebben van de omgeving vooral steun ervaren. Zowel binnen als buiten de kerk, van vrienden en vage kennissen. Dat heeft ons enorm verrast. Wij schaamden ons als ouders erg en het voelde alsof we een beetje gefaald hadden. Niemand leek ons hier verantwoordelijk voor te houden. Mensen vonden het naar voor ons.” 

Benieuwd hoe Wendy de zwangerschap beleefd heeft? Een uitgebreid en openhartig interview met Wendy en Corrie kun je lezen op de website van BEAM: "Ik hoop dat ik op een dag een leuke vriend vind die een goede papa voor Levi wordt.”

Tekst: Jade Smith

--:--