Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dag van de Betaalde Liefde: 'Kijk naar schaduwzijden prostitutie'

Frits Rouvoet in EO Live; zaterdag, 19.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

Na Valentijnsdag, een dag waarop gisteren de liefde centraal stond, volgt vandaag een nieuwe 'liefdesdag'. Op de 'Dag van de Betaalde Liefde' willen professionele sekswerkers hun beroep in het zonnetje zetten. In het radiomagazine EO Live schuift Frits Rouvoet aan. Als geen ander kent hij de wereld van de prostitutie en ook de schaduwzijden ervan.

‘Sekswerkers vieren op deze dag hun rechten en laten zien dat sekswerk een vak is om trots op te zijn,’ zo valt te lezen op de site van Proud, de vereniging voor (ex-)sekswerkers. Wie wil zien dat de prostitutie springlevend is in Nederland en een grote aantrekkingskracht uitoefent, hoeft maar de Amsterdamse Wallen op te stappen. Zowel mannen als vrouwen bieden zich in clubs, bars en achter de ramen aan.

Lees ook: Frits Rouvoet: 'Mijn vrouw stuurde me naar de Wallen'
Lees ook: Frits Rouvoet: 'Mijn vrouw stuurde me naar de Wallen'

In deze Amsterdamse buurt werkt ook Frits Rouvoet. Hij is de drijvende kracht achter de organisatie Bright Fame, waarmee hij sekswerkers helpt om uit de prostitutie te stappen en op zoek te gaan naar de bestemming in hun leven die bij hen past. Tegenover het positieve beeld van prostitutie – met vooral zelfverzekerde sekswerkers – dat vaak geschetst wordt, plaatst Rouvoet een ander verhaal. “Er is veel haat richting mannen en veel prostituees hebben een laag zelfbeeld: ze zijn te koop en iedereen mag gebruik van hen maken." 

God kent hen zoals Hij hen geschapen heeft, niet zoals ze achter de ramen staan

Met Bright Fame zoekt Rouvoet naar hoop voor deze vrouwen. “Ik wil degene leren kennen die God kent,” vertelde hij in 2016 aan EO-presentator Henk van Steeg, toen hij in de weldoenerslijst Goot500 stond. “God kent hen zoals hij hen geschapen heeft, niet zoals ze achter de ramen staan. Het doel dat God met hen heeft, is nog steeds niet weg.”

EO Live: Frits Rouvoet over 'Dag van de Betaalde Liefde'

Vaak wordt van prostitutie een positief beeld geschetst. Op de Dag van de Betaalde Liefde vertelt Frits Rouvoet in het radiomagazine EO Live hoe het leven van prostituees er werkelijk uitziet. Zijn organisatie Bright Frame biedt vrouwen hoop op een toekomst buiten de prostitutie. 

Zaterdag 15 februari, 19.00 uur, NPO Radio 5

Beeld: Shutterstock

--:--