Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Danny Ferdinandus: 'Ik raakte dakloos'

De Verandering, zaterdag 2 oktober, 19:15 uur, NPO 2

In 'De Verandering' blikt Danny Ferdinandus terug op zijn moeilijke jeugd, waarin hij regelmatig door zijn vader in elkaar wordt geslagen.

Deel:

Danny is nog maar een jaar of elf als hij regelmatig zijn huis uit vlucht. Midden in de nacht zwerft hij door de straten en slaapt hij in schuurtjes omdat hij bang is voor zijn vader. Ondanks al het geweld thuis is Danny naar de buitenwereld toe een vrolijk jongetje.

Kindertehuis

Vanaf zijn vijftiende woont Danny in een kindertehuis en voor Danny is dit een geweldige periode. Hij voelt zich bevrijd van thuis, haalt diploma’s en begint zich steeds meer te ontwikkelen als muzikant en liedjesschrijver. Vanaf zijn negentiende gaat hij optreden met diverse bandjes.

Spanningen

Hij trouwt later met Marianne en samen vormen ze het duo 'Promise'. Ze worden vaak geboekt en verdienen met hun optredens veel geld, wat ze helaas net zo snel weer uitgeven. Als hun dochtertje met een zeldzame ziekte wordt geboren, stopt Marianne met optreden. Het leidt tot veel spanningen en het echtpaar heeft inmiddels ook hoge schulden.

Dakloos

Danny kan niet met de spanningen en de enorme schuldenlast omgaan en komt uiteindelijk op straat terecht. De schaamte dakloos te zijn is zo groot dat hij niet om hulp durft te vragen. Het gevolg is dat hij een dubbelleven gaat leiden. Dan komt Danny op een punt dat hij het leven niet meer ziet zitten. De gevierde artiest van nog maar een paar jaar geleden is een eenzaam hopeloos wrak geworden.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Verandering

Zaterdag 2 oktober, 19:15 uur, NPO 2

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--