Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Darmkanker zette mijn leven op z'n kop'

Het verhaal van Cees Baan in 'De Verandering'

Cees Baan groeit samen met zijn broertjes op bij opa en oma. Zijn vader is veel aan het werk. Zijn moeder heeft ernstige psychische problemen en wordt regelmatig opgenomen. Toch is Cees erg gek op zijn moeder.

Deel:

Als tiener hangt Cees graag in de kroeg. School boeit hem niet, meisjes zijn veel interessanter. Cees krijgt zijn eerste baantje en gaat aan de slag als schrijver voor onder andere de magazines Margriet en Viva. Hij heeft talent en reist voor zijn werk de hele wereld over. Cees geniet volop van het leven en is een echte rokkenjager. Hij trouwt, maar al snel eindigt dit huwelijk in een scheiding.

Dan krijgt Cees een zware klap te verwerken. Zijn moeder, de vrouw die hij echt liefheeft, maakt een einde aan haar leven. Cees is er kapot van en grijpt steeds vaker naar de alcohol. Daarna volgt de volgende tegenslag: Cees krijgt darmkanker en raakt depressief. Zijn vrienden maken zich grote zorgen, maar gelukkig komt Cees er na een aantal zware operaties weer bovenop.

De periode van ernstig ziek zijn, operaties en depressieve gevoelens zetten Cees aan het denken. Is dit alles een waarschuwing van God? Als ook zijn tweede huwelijk op de klippen loopt, besluit Cees dat hij niet verder wil leven. "Ik voelde me enorm ellendig, eenzaam en verlaten". Hoe hij uit deze negatieve spiraal is gekomen, vertelt Cees in 'De Verandering'.

Hulp nodig? Neem contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0800 0113 (gratis), via 113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Verandering

Zaterdag 7 mei, 18.35 uur, NPO 2

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--