Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De app 'Jesus Today' helpt je je geloof te delen

‘Je vertelt het niet even tussen neus en lippen door’

Wil je je geloof delen, maar vind je het lastig om dat zomaar spontaan te doen? Voor christenen die op een laagdrempelige manier hun geloofsverhaal willen delen, is er nu de app 'Jesus Today'. Een initiatief van Eliza en Alexander Keur.

Deel:

“Toen Alexander en ik elkaar jaren geleden ontmoetten, was ik gelovig en hij nog niet”, vertelt Eliza (36). “Hij dacht dat ik een zeldzaam exemplaar was, want hij had nog nooit iemand ontmoet die geloofde in Jezus. We kregen een relatie en een paar jaar later nam ik hem mee naar de Pinksterconferentie van stichting Opwekking. Zijn mond viel open: zo veel gelovigen bij elkaar! Waarom was hij dan nooit eerder iemand tegengekomen die zijn geloofsverhaal met hem deelde?”

Eliza en Alexander zochten naar een antwoord op die vraag. Eliza: “Het leven gaat snel en we rennen van afspraak naar afspraak. Een geloofsverhaal vertel je niet even tussen neus en lippen door, daar is wat tijd voor nodig. En misschien is het voor sommige christenen ook ongemakkelijk om in bijvoorbeeld een bar of de trein te praten over Jezus.”
En zo werd het idee voor de Jesus Today-app geboren.

We hebben het idee dat jij over Jezus moet horen

Hoe gaat de app mensen helpen om hun geloofsgetuigenis te delen? 
“Je downloadt de app en daarin kun je een video met je geloofsverhaal uploaden of direct opnemen. Zodra die video erop staat en door ons is gecheckt, sturen wij honderd kaartjes – een soort visitekaartjes – naar je op. Daarop staat een QR-code die leidt naar de video van jouw geloofsgetuigenis. Als je het kaartje uitdeelt, kan iemand die QR-code scannen en jouw video zien. Je kunt ’m ook delen op social media. Zo kan elke christen heel makkelijk het evangelie delen, ook als je wat introverter bent.”

Gebruiken jullie het zelf? 
“Ja, we hebben onze eigen video opgenomen en delen regelmatig ons kaartje uit. Aan de bezorger van de Albert Heijn bijvoorbeeld. Laatst waren we uit eten en toen gaven we een kaartje aan de serveerster. We zeiden tegen haar: we hebben het idee dat jij over Jezus moet horen. Zo makkelijk kan het zijn. Ze was verrast, want dit was de derde keer dat iemand tegen haar over Jezus begon in een paar weken.” 

Stel, die serveerster bekijkt de video en wil erover doorpraten. Kan zij dan nog wel met je in contact komen?
“Ja, ze kan reageren op de video en dan kunnen we erover doorpraten. Reacties op video’s komen nu eerst bij het team van Jesus Today binnen, die sturen we door naar degene van wie het geloofsgetuigenis is. We willen in de toekomst dat de gebruiker de reactie rechtstreeks binnenkrijgt.” 

Als ik nu een video upload, is die dan voor iedereen te zien? 
“Ja, hij is te zien voor iedereen die naar de site of de app gaat. We denken er nog over om een optie in te bouwen om je filmpje af te schermen.”

Het kost het echtpaar geld om de kaartjes te drukken en de app in de lucht te houden. Dat betalen ze nu zelf, maar op de lange termijn is dat niet houdbaar. Misschien gaan ze gebruikers geld vragen om een video te uploaden, maar de optie om gratis je getuigenis te uploaden zal blijven. “Geld mag geen belemmering worden om het evangelie te delen.” 

Kijk voor de eerste getuigenissen op: Jesustoday.nl/stories/
Zelf je getuigenis opnemen? Download gratis de 'Jesus Today'-app in de app-store van je telefoon.

Geschreven door

Heleen Bastiaanse

--:--