Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Bijbel lezen op je smartphone zonder internet

Nieuwe app biedt ‘offline’ Bijbellezen aan

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) heeft vandaag de gratis app MijnBijbel gelanceerd. In de app is het mogelijk de Bijbel te downloaden, waardoor het ook mogelijk is om offline te lezen.

Deel:

Wel in de Bijbel lezen, maar geen papieren versie bij de hand? Dan kun je het boek ook gemakkelijk opzoeken op internet of met een app. En met de nieuwe Bijbelapp van het NBG kun je de Bijbel vanaf nu ook zonder internet lezen.

In 2014 moest Bijbel-app YouVersion de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) schrappen uit de app, omdat het auteursrecht bij het NBG ligt. Die stelde de vertaling toen wel gratis beschikbaar via hun eigen website debijbel.nl. Nu is de NBV dus ook in de app MijnBijbel te lezen, samen met 5 andere Bijbelvertalingen: de Bijbel in Gewone Taal, de Groot Nieuws Bijbel, de NBG-vertaling uit 1951, de Statenvertaling en de Fryske Bibel. Bij het openen van de app verschijnt per datum een Bijbeltekst van de dag.

Wensen

“Het leesgemak staat in deze app voorop," zegt Rieuwerd Buitenwerf, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap. “Zodra je de app hebt geïnstalleerd, kun je meteen beginnen met lezen. Lettergrootte en lettertype zijn aanpasbaar aan je eigen wensen. We verwachten dat de app ook veel gebruikt gaat worden in kerken, omdat je nu ook zonder wifi of 4G de NBV kunt lezen op je smartphone.”

Het NBG maakte de app samen met het Braziliaans Bijbelgenootschap. Volgens het NBG gaan Bijbelgenootschappen uit andere landen de app in de toekomst ook gebruiken, maar dan met hun eigen vertalingen.

Bekijk hoe je app downloadt voor iPhone en Android.

Beeld: NBG

--:--