Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De EO-Jongerendag als vaccin tegen verdeeldheid

#47 Podcast Deze Week

In de podcast Deze Week besprek Sjirk Kuijper, Cocky Drost en Joram Kaat de afgelopen week. Dit keer zijn de topics: De EO-Jongerendag als vaccin tegen verdeeldheid, Cocky heeft de docu Jason gekeken en daar vindt ze iets van.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ongelooflijk! De EO-jongerendag gaat door! Op 11 juni vindt het plaats in Ahoy Rotterdam. Joram en Cocky halen herinneringen op aan eerdere edities. Voor Cocky - die opgegroeid is in de reformatorische hoek - was het vroeger not done om daar naartoe te gaan. Ze werd op school en in haar kerk uitgemaakt voor het 'EO-meisje'.

Joram begon door de EO-jongerendagen ineens het geloof beter te begrijpen. "Ik kom uit de charismatische hoek en daar werden altijd van die moeilijke woorden gebruikt. Er werd bijvoorbeeld geroepen: je zit in je vlees! Ik had geen idee wat ze daarmee bedoelden. Maar op de EO-jongerendagen werd het geloof echt duidelijk uitgelegd."

Het belangrijkste aspect voor de presentator van de EO-jongerendagen is dat christenen elkaar weer kunnen opzoeken. En over elkaars verschillen heen kunnen stappen. Dat is volgens Joram hard nodig, want de coronaloopgraven lijken steeds dieper te worden.

Jason

Cocky heeft afgelopen week de documentaire Jason bekeken. Hierin strijdt een 23-jarige jongen, die zelf allerlei misère heeft meegemaakt, tegen de gesloten jeugdinrichtingen. Cocky is dusdanig onder de indruk dat ze in de podcast Deze Week luisteraars aanspoort de docu te gaan kijken. "Ik moest huilen en bedacht me: hoe moet God hiernaar gekeken hebben? De onschuld van een kind, het allerkwetsbaarst wordt zo ontzettend beschadigd.

En natuurlijk hebben Joram en Cocky het over de coronamaatregelen die in het verschiet liggen.

Bekijk de docu Jason via NPO Start
Bekijk de docu Jason via NPO Start

Over de podcast Deze Week

In de opiniepodcast Deze Week nemen we de week door met, naar eigen zeggen schaamteloos christelijke krantenmaker Sjirk Kuijper, de telefoonverslaafde gelovige millennial Joram Kaat en met de altijd naar liefde in het nieuws zoekende relatie-expert Cocky Drost. Een frisse, vrolijke en scherpe blik op de actualiteit, elke vrijdagochtend om zeven uur 's ochtends op je digitale deurmat.

Wil je meer weten over de EO-Jongerendag 2022?
Wil je meer weten over de EO-Jongerendag 2022?
Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
Een andere podcast luisteren?
Een andere podcast luisteren?
--:--