Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De geknipte gast: Andries Knevel in Eus' kappersstoel

Dinsdag, 21.05 uur, NPO 2

Deel:

Iedere week neemt een bekende Nederlander plaats in de kappersstoel van Özcan Akyol. Vanavond is EO-presentator Andries Knevel bij hem te gast in de interviewreeks De geknipte gast (BNNVARA). "Eus wilde graag weten of ik inderdaad zo'n strenge man was." 

Waarom heb je meegedaan?
“Ik kreeg de uitnodiging en ben naar De geknipte gast gaan kijken. Ik zag een heel respectvol interview, vooral over de persoonlijke kanten van een gast, dus ik dacht: ik ga een keer in de kappersstoel van Eus zitten.”

Hoe ging het?
“Plezierig. Eus was op zoek naar de man achter het beeld. Door mijn – vroeger – scherpe wijze van interviewen, is het beeld ontstaan dat ik een nogal strenge man ben. Eus wilde graag weten of dat beeld klopte.”

En?
“Zijn slotzin was: ‘Je bent een lieve man.’ Dat kon ik natuurlijk alleen maar beamen.”

Ging het alleen daarover?
“Nee, dat zou nogal saai zijn. Het ging natuurlijk ook over mijn – in zijn woorden – carrière, een woord dat ik snel veranderde in ‘loopbaan’, en over de vraag of ik niet veel te hard heb gewerkt. Daarnaast was hij heel benieuwd naar de vraag hoe je 44 jaar getrouwd kunt zijn, en het nog altijd – of misschien wel steeds meer – heel goed met elkaar kunt hebben.”

(Tekst loopt door onder de foto.) 

De geknipte gast Andries Knevel Eus
EO-presentator Andries Knevel neemt plaats in Eus' kappersstoel in 'De geknipte gast'. Credits: Nozem Films.

“Eus was verrast door het feit dat ik al die jaren genoten heb van de contacten met de achterban. In de jaren dat Ad de Boer en ik EO-directeur waren, reden we het hele land door om op de Regionale Ontmoetingsavonden het gesprek met de leden aan te gaan. Dat was voor mij iedere keer weer een feest – van Brunssum tot Zwaagwesteinde.”

De geknipte gast: Andries Knevel

Özcan Akyol gaat in deze aflevering van De geknipte gast in gesprek met EO-presentator Andries Knevel, die bij hem in de kappersstoel zit. Er ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en privéleven van Andries.

Dinsdag 17 november, 21.05 uur, NPO 2

Beeld: Nozem Films

Kijk 'De geknipte gast' hier terug

--:--