Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De gevaarlijkste wegen: Dilan Yurdakul en Renate Verbaan in Ecuador

Roadtrip door Andes en Amazone; woensdag, 20.55 uur, NPO 3

Deel:

Actrice Dilan Yurdakul en presentatrice Renate Verbaan rijden in De gevaarlijkste wegen van de wereld (PowNed) door het woeste landschap van Ecuador. Weten ze deze avontuurlijke roadtrip tot een goed einde te brengen? Ze rijden over moeilijk begaanbare wegen door het Andesgebergte en het Amazonegebied. 

De reis van Dilan Yurdakul en Renate Verbaan begint in de miljoenenstad Quito, de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. De stad wordt omringd door veertien vulkanen en het uitzicht zal ook onderweg spectaculair zijn. Hoe goed kennen Dylan en Renate elkaar, wat weten ze van het land dat ze bezoeken en wat verwachten ze van de reis? De auto waarin ze aan hun lange, spectaculaire reis door Ecuador zullen beginnen, staat klaar op 3.000 meter hoogte. 

(Tekst loopt door onder de foto.)

Dilan Yurdakul Renate Gerschtanowitz Gevaarlijkste wegen Ecuador
Renate Verbaan en Dilay Yurdakul doorkruisen Ecuador in 'De gevaarlijkste wegen van de wereld'. Credits: PowNed.

De wegen zijn vaak smal en moeilijk begaanbaar. De overkant van een rivier halen, is soms best een uitdaging. "Is dat een brug...?" De vrouwen bereiken ongedeerd de andere oever. Even later hebben ze alweer tijd om van het landschap te genieten. Er zullen meer hacheljke momenten volgen, waarin ze op elkaars chauffeurskunsten moeten vertrouwen. De roadtrip in De gevaarljkste wegen van de wereld eindigt in de havenstad Guayaquil aan de Stille Oceaan. Hoe kijken Dilan en Renate na vier dagen terug op hun avontuur?

'Gevaarlijkste wegen': Dilan en Renate in Ecuador

Twee BN’ers rijden samen over de gevaarlijkste wegen van de wereld. Van riskante modderwegen langs steile afgronden tot extreme bergpassen. Ze bewonderen de ongerepte natuur, maken kennis met de lokale bevolking en verruilen hun luxe leventje voor spartaanse logeerplekken. Tijdens hun verkenningstocht leren de twee elkaar steeds beter kennen. In deze aflevering van De gevaarlijkste wegen van de wereld maken actrice Dilan Yurdakul en presentator Renate Gerschtanowitz-Verbaan een roadtrip door het Zuid-Amerikaanse Ecuador.

Woensdag 10 juni, 20.55 uur, NPO 3

Beeld: PowNed

Kijk 'De gevaarlijkste wegen' hier terug

--:--