Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De laatste 24 uur van René Froger

Nieuw tv-programma

Wat zou René Froger doen tijdens de laatste 24 uur van zijn leven? Op woensdag 26 december staat de volkszanger voor deze keuze in het programma ‘De Laatste 24 Uur’. Bert van Leeuwen gaat langs bij de volkszanger en stelt een bijzonder programma voor hem samen.

Deel:

Wat zou jij doen tijdens de laatste 24 uur van je leven? Zou je ergens nog erg graag naartoe gaan? Zou je die ene persoon nog graag eens zien? Zou je willen eten met alle mensen waar je van houdt? Wat zou je tegen hen willen zeggen?

Aanstaande woensdag krijgt René Froger slecht nieuws van Bert van Leeuwen. Met de hypothetische vraag ‘Wat zou je in de laatste 24 uur van je leven willen doen?’ gaat Bert langs bij een van de bekendste zangers van Nederland. ‘De Laatste 24 uur’ van ras-Amsterdammer René zijn ingegaan. “Ik denk toch wel dat ik mijn laatste 24 uur met mijn familie en vrienden door wil brengen,” mijmert hij.

Is René gelukkig met het leven dat hij heeft gecreëerd?

Toch is er goed nieuws. Bert heeft een aantal voorbereidingen getroffen om er een prachtige laatste dag voor René te maken. Samen gaan ze op pad en maken ze de balans op: waar is René dankbaar voor? Wie zijn Renés dierbaren? Is hij gelukkig met het leven dat hij heeft gecreëerd?

Het EO-programma geeft stof tot nadenken. Bert van Leeuwen: “Het laat je stilstaan en ontdekken wat nu écht belangrijk voor je is. Voor wie je dankbaar bent, wat van waarde voor je is en wat jij voor anderen betekent. In dit programma ga ik samen met René Froger deze zoektocht aan, maar het geeft ook de kijker de gelegenheid om na te denken over deze belangrijke vragen van het leven.” Nú is het moment om juist datgene te doen dat je altijd uitstelt.

'Het voelt als een week'

Bert neemt de volkszanger mee naar verschillende locaties, soms verrassend, soms gek. René ontmoet onverwachts de mensen die belangrijk voor hem zijn. Oude herinneringen komen opnieuw tot leven, en samen met de mensen die hem zo dierbaar zijn wordt er gelachen, af en toe gehuild en geproost op het leven, tijdens deze ‘laatste dag’ van René. “In de afgelopen 24 uur - het voelt als een week - hebben we zoveel besproken en gedaan. En nu, nu is het alleen maar sterker geworden; hoeveel ik van het leven houd.”

‘De Laatste 24 Uur’ is te zien op 26 december om 21:35 op NPO 1.

Bekijk hier een fragment van de uitzending!

--:--