Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Podcastserie Moderne Profeten: de laatste dag uit het leven van Martin Luther King

Stakende vuilnismannen in Memphis kwamen bij elkaar en werden toegesproken door Martin Luther King. Hij deelde daar het visioen dat hij zag. Het is het moment dat heel veel uit zijn leven samenkomt. Deze aflevering draait om de laatste dag uit het leven van Martin Luther King. De dag van: I've been to the mountaintop, and I have seen the promised land. But I may not get there with you.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen


Martin Luther King was een uitzonderlijk begaafd spreker die zijn toehoorders in vervoering wist te brengen. Maar als je goed naar zijn leven kijkt, zie je dat er meer was dan uitmuntende retoriek. Zijn spreken kwam voort uit het vermogen om goed te luisteren. Zijn toespraken hebben kracht omdat ze contact maakten met de lijdenden.

Samuel Lee, voorganger in de Bijlmer, vertolkt de stem van Martin Luther King als hij wordt gequoot in de podcast.

Bij deze podcastserie is ook een boek met dezelfde titel uitgebracht. Een mooi verdiepend naslagwerk én het geeft richtlijnen om verder te praten over wat de woorden en daden van de acht moderne profeten uit deze serie voor jou en voor onze tijd betekenen.

Over Moderne Profeten
In deze podcast hoor je de verhalen van acht hedendaagse profeten uit de christelijke traditie. Ze dagen ons uit om niet mee te doen met dat wat onze tijd lelijk maakt, maar om schoonheid te zoeken, waarheid en barmhartigheid.

Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
Een andere podcast luisteren?
Een andere podcast luisteren?
--:--