Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De leukste to do-tips in Egmond aan Zee

Nieuwe locatie voor Eva's Vriendinnenweekend

De zee. Je hoofd leegmaken in de zilte zeelucht, bijpraten tijdens een lange strandwandeling of gewoon even uitwaaien tussen de verschillende programmaonderdelen door. Wij houden ervan. Dus zijn we ontzettend blij dat we voor Eva’s Vriendinnenweekend een mooie nieuwe locatie hebben gevonden in de knusse kustplaats Egmond aan Zee. Drie highlights voor als je in Egmond aan Zee bent!

Deel:

1. Wandelen

Houd je van wandelen? Dan zit je in Egmond aan Zee goed! De kustplaats grenst aan het Noord-Hollands Duinreservaat, waar bos, open veld en duinen elkaar afwisselen. De Egmondse kust heeft een prachtig breed strand waar je prima kunt uitwaaien. En houd je van historie? Vraag dan een dorpswandeling aan bij het VVV-kantoor.

Wandelen_in_Egmond

2. Sint-Adelbertabdij

De Sint-Adelbertabdij is de oudste abdij van Nederland. Al in 950 werden de eerste (houten) contouren gebouwd. Het begon als nonnenklooster, in de latere Middeleeuwen vestigden de Benedictijnse monniken zich hier. En die wonen hier nog steeds. De abdij is een bezoekje waard. Je kunt er binnenwandelen voor een moment van stilte of een rondleiding op zaterdagmiddag. Een aanrader is de abdijwinkel (geopend van 12.00 tot 16.30 uur), waar de bewoners ambachtelijke dompelkaarsen verkopen, maar ook mosterd, kruidenolie en abdijbier verkopen.

Abdij_Egmond-48

3. De allerlekkerste kibbeling (en andere soorten vis)

Zoals dat een goede kustplaats betaamd beschikt Egmond aan Zee over een keur aan restaurants en strandpaviljoens. Langs het strand of in het centrum, in de Zuiderstraat of Voorstraat, kun je vrijwel altijd terecht voor een lekkere lunch, borrel of diner. Voor de allerbeste vis – want dat hoort er toch een beetje bij – ga je naar Vis aan Zee, een familiebedrijf dat al 55 jaar hoge ogen gooit met hetzelfde recept voor kibbeling.

Egmond-56

Bonustip!

Hotel Zuiderduin

Hotel_Zuiderduin_Egmond

In Hotel Zuiderduin kun je echt ontspannen. De bedden zijn er heerlijk en de badkamer die bij de kamers horen zou je thuis ook wel willen hebben. Maar ook buiten de hotelkamers kun je je prima vermaken: laat je verwennen in de Wellness, ga eens een ouderwets partijtje bowlen, of borrel tot in de late uurtjes in de gezellige Brasserie. Eva’s Vriendinnenweekend vindt in Hotel Zuiderduin plaats; prima geregeld toch? ;)

Lees ook: 7 redenen om naar Deventer te gaan

--:--