Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De leukste to do-tips in Egmond aan Zee

De ontspannende locatie voor Eva's Vriendinnenweekend

De zee. Je hoofd leegmaken in de zilte zeelucht, bijpraten tijdens een lange strandwandeling of gewoon even uitwaaien tussen de verschillende programmaonderdelen door. Wij houden ervan. Dus zijn we ontzettend blij dat Eva’s Vriendinnenweekend plaatsvindt in de knusse kustplaats Egmond aan Zee. Vijf highlights voor als je in Egmond aan Zee bent!

Deel:

1. Wandelen

Houd je van wandelen? Dan zit je in Egmond aan Zee goed! De kustplaats grenst aan het Noord-Hollands Duinreservaat, waar bos, open veld en duinen elkaar afwisselen. De Egmondse kust heeft een prachtig breed strand waar je prima kunt uitwaaien. Zin om eens wat meer te zien dan het strand en de duinen? Volg een van deze wandelroutes.

Wandelen_in_Egmond

2. Fietsen

Niet zo'n wandelaar? Fietsen door de duinen is ook een heel fijn plan! In het hotel kunnen ze je informeren over het huren van fietsen. Er zijn verschillende fietsroutes uitgezet. Maar gewoon opstappen en zien waar je uitkomt kan natuurlijk ook.

3. Het mooiste uitzicht

De kust van Egmond is sowieso al prachtig, maar er is een aantal plekken waarop het uitzicht extra fraai is.

De Torensduin
Een smal paadje schuin tegenover de hoofdingang van Hotel Zuiderduin leidt je naar boven.

Uitkijktoren Egmond aan Zee
Als je Egmond aan Zee binnenrijdt en bij de stoplichten rechtdoor gaat, passeer je een goed verstopt uitzichtpunt. Vanaf deze uitkijktoren kijk je over de bomen heen en geniet je van een mooi uitzicht. Vanaf hier kun je zelfs de zee zien!

4. Sint-Adelbertabdij

De Sint-Adelbertabdij is de oudste abdij van Nederland. Al in 950 werden de eerste (houten) contouren gebouwd. Het begon als nonnenklooster, in de latere Middeleeuwen vestigden de Benedictijnse monniken zich hier. En die wonen hier nog steeds. De abdij is een bezoekje waard. Je kunt er binnenwandelen voor een moment van stilte of een rondleiding op zaterdagmiddag. Een aanrader is de abdijwinkel (geopend van 12.00 tot 16.30 uur), waar de bewoners ambachtelijke dompelkaarsen verkopen, maar ook mosterd, kruidenolie en abdijbier verkopen.

Abdij_Egmond-48

5. De allerlekkerste kibbeling (en andere soorten vis)

Zoals dat een goede kustplaats betaamd beschikt Egmond aan Zee over een keur aan restaurants en strandpaviljoens. Langs het strand of in het centrum, in de Zuiderstraat of Voorstraat, kun je vrijwel altijd terecht voor een lekkere lunch, borrel of diner. Voor de allerbeste vis – want dat hoort er toch een beetje bij – ga je naar Vis aan Zee, een familiebedrijf gerund door broer en zus. Zij namen het stokje over van hun ouders, die  op hun beurt ook de vorige generatie opvolgden. Je kunt eten in het restaurant, maar ook een heerlijk bakje kibbeling afhalen. Met hetzelfde recept voor kibbeling, gooien ze al jaren hoge ogen.

Hou je niet van vis? Geen probleem, in Egmond aan Zee heb je aan horeca geen gebrek. Strijk neer in een van de strandpaviljoens of loop het dorpje in voor een gezellige bistro of sfeervol grand café.

Bonustip; Hotel Zuiderduin

In Hotel Zuiderduin kun je ook heerlijk ontspannen. De bedden zijn er heerlijk, maar ook buiten de hotelkamers kun je je prima vermaken: laat je verwennen in de Wellness (voor behandelingen moet je wel reserveren), ga eens een ouderwets partijtje bowlen, of borrel tot in de late uurtjes in de gezellige Brasserie. Kun je daarna zo je bed in duiken; prima geregeld toch?

--:--