Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'De Mols hoop': miljonair Jan Nijhof helpt familie Van Gaal

Betere toekomst arm gezin; woensdag 21.30 uur, SBS 6

Deel:

In De Mols Hoop (SBS 6) koppelt Johnny de Mol succesvolle ondernemers aan gezinnen met financiële en andere problemen. Jan Nijhof trekt zich de situatie van de familie Van Gaal aan, die te zien was in Steenrijk, straatarm. Kan de miljonair het gezin helpen om hun leven weer op de rit te krijgen?

Jan Nijhof is 62 jaar en runt al ruim dertig jaar een enorm woonwarenhuis in Baarn, waar hij 160 mensen in dienst heeft. De Gooische miljonair houdt ervan om mensen te helpen. Toen Jan een jaar geleden de familie Van Gaal zag in het tv-programma Steenrijk, straatarm (SBS 6), had hij met het gezin te doen. Zelf kijken John, Linda en hun vijf kinderen met plezier terug op hun tv-avontuur, maar ze leven nog steeds in armoede. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

De Mol's Hoop Johnny de Mol Jan Nijhof Familie Van Gaal
Johnny de Mol ziet in Jan Nijhof een goede mentor voor John en Linda van Gaal uit 'Steenrijk, straatarm'. Credits: William Rutten.

Zes jaar geleden kreeg John darmkanker. Hij vertelt aan presentator Johnny de Mol dat hij zijn werk en inkomen verloor. Hierdoor bouwde het gezin een schuld op van ruim 13.000 euro. Ze kunnen de huur niet meer betalen en dreigen uit huis te worden gezet, wat een grote impact zou hebben op het leven van hun tienerkinderen.

De familie Van Gaal kan de huur niet meer betalen en dreigt op straat te worden gezet

In De Mols hoop brengt presentator Johnny De Mol miljonair Jan Nijhof in contact met de familie Van Gaal. Hopelijk slaagt Jan erin om in tien weken tijd hun schulden te verminderen en hun woning veilig te stellen. De kinderen kunnen zo ook meer kansen krijgen om aan hun toekomst te werken. 

De Mols hoop: Jan Nijhoff helpt John en Linda Van Gaal

In De Mols hoop koppelt Johnny de Mol succesvolle ondernemers aan gezinnen met financiële en andere problemen. Johnny geeft elke ondernemer tien weken de tijd om de situatie van een gezin te verbeteren. Niet door ze een zak geld te geven, maar door er als mentor voor ze te zijn en met raad en daad bij te staan. In deze aflevering staat miljonair Jan Nijhof het arme gezin Van Gaal bij. John, Linda en hun kinderen waren eerder te zien in Steenrijk, straatarm.

Woensdag 31 maart, 21.30 uur, SBS 6

Beeld: William Rutten

--:--