Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Het was zo ontroerend, dat we in de keuken hebben staan huilen’

De mooiste Moederdagherinnering van Hetty

Vandaag is het Moederdag. De dag waarop moeders in het zonnetje worden gezet, maar ook een dag waarop soms bijzondere herinneringen worden gemaakt. Voor Hetty Prins (56) was Moederdag 2019 de allermooiste ooit. Ze waren met vier generaties bij haar thuis en dat zorgde voor een prachtige herinnering. Niet wetende dat dat jaar de laatste Moederdag met haar moeder zou zijn.

Deel:
Foto_Hetty_moederdag

Vier generaties bij elkaar is bijzonder, maar voor Hetty’s gezin was het helemaal bijzonder. “Er werd gezegd dat mijn dochter geen kinderen kon krijgen, maar tegen alle verwachtingen in raakte zij toch zwanger. Die Moederdag kwam mijn moeder naar mij en kwam ook mijn dochter met haar baby, Tess. Het was de eerste Moederdag dat zij moeder was. Tess is echt zo’n groot cadeau voor ons.”

Ontroerend

“Het was heel apart. Mijn moeder ging met Tess op de bank zitten en begon ontzettend mooi tegen haar te praten. Het was zo ontroerend hoe ze met haar omging, dat mijn dochter en ik in de keuken stonden te huilen. ‘Wat heeft de Heer jou mooi gemaakt,’ zei ze.”

“Mijn moeder kon prachtig piano spelen. Ze zei tegen Tess dat ze nu al zag dat ze mooie piano-vingertjes had en dat ze haar later zou leren piano spelen. Dat raakt me nog steeds, want dat had ik zo graag gewild. Wij waren gek op haar pianospel. Ze zei ook nog: ‘Volgend jaar gaan we een mooie tekening voor mama maken.’ Maar volgend jaar kwam niet meer,” vertelt Hetty geëmotioneerd.

Deze Moederdag was voor mij de allermooiste ooit

“Vier weken na Moederdag kreeg mijn moeder te horen dat ze twee hersentumoren had en drie maanden later is ze op 71-jarige leeftijd overleden. We waren er totaal niet op voorbereid. En nog steeds kan ik er niet mee omgaan. Maar ik ben zo blij dat we die Moederdag met z’n vieren waren en ik filmpjes en foto’s heb gemaakt. Het was zo’n prachtig moment. Die Moederdag was voor mij de allermooiste ooit. En achteraf ook de meest verdrietige als ik erop terugkijk, want niet lang daarna is ze overleden.”

Hechte band

Hetty had een heel speciale band met haar moeder. “Mensen dachten soms dat het mijn zus was. Mijn moeder was 19 toen ze mij kreeg en ik kom uit een best complex gezin. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 14 was en sindsdien is mijn vader buiten beeld. Mijn zusje kon niet voor haar dochter zorgen, dus we hebben haar als baby’tje bij ons gekregen. Mijn moeder en ik hebben haar kind opgevoed. Zelf kreeg ik ook mijn eerste kind toen ik 19 was. Ik ben alleen want ik heb geen partner meer, dus mijn moeder zorgde ook mee voor mijn kinderen. Ze was niet alleen oma voor mijn kinderen, maar ze was mede moeder. Door alle moeilijke dingen die we samen hebben meegemaakt, zijn we vreselijk hecht geworden.”

Mensen dachten soms dat het mijn zus was

Aan de manier waarop Hetty over haar moeder praat, merk je direct dat zij heel veel liefde voor elkaar voelden. “Het was zo’n onbaatzuchtige vrouw. Ze heeft een heel zwaar leven gehad, waarin veel is gebeurd, maar ze had alles over voor de kinderen. Haar eigen leven telde niet en ze zette alles voor ons aan de kant. Als de kinderen het maar fijn hadden, dat vond ze het belangrijkst. Van haar heb ik geleerd dat materiële dingen niet rijk maken, maar je geliefd voelen rijkdom is.”

“Ik mis haar verschrikkelijk en op zo’n dag als vandaag is dat extra zwaar. Maar ik heb zo’n mooie herinnering aan de laatste Moederdag met haar. Het was echt prachtig. Het moest zo zijn, dat we zo’n mooi moment op die dag hadden. Ik had niet op een betere, mooiere en liefdevollere plek ter wereld kunnen en willen komen. En Eva was haar lievelingsblad, dus dat ik haar verhaal uitgerekend op deze dag hier mag delen is een heel mooi cadeau.”

Heb jij ook een mooie herinnering aan Moederdag? Laat je reactie achter onder onze Facebookpost.

Geschreven door

Melissa van Akkeren

--:--