Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De mooiste stranden van Nederland

Tips voor stranduitjes

Hoera, het is zomervakantie! Op vakantie gaan naar verre oorden met witte palmstranden is nu voor veel mensen ingewikkeld, maar gelukkig kent Nederland ook genoeg prachtige stranden. Wij hebben de mooiste voor je uitgezocht.

Deel:

Schiermonnikoog

Het strand van dit eiland is relatief rustig, dus de ideale plek om met je gezin heen te gaan of juist romantisch met zijn tweetjes. Op Schiermonnikoog mag je niet zomaar met je auto komen, maar het strand is goed per fiets bereikbaar. Zo kun je genieten van een natuurrijke fietstocht voordat je met je handdoekje op het strand ploft. Ben je een hondenliefhebber, dan heeft dit strand nog een pluspunt: honden mogen hier het hele jaar lekker rondrennen.

Oostkapelle

Oostkapelle heeft een prachtig en gezellig strand, gelegen tussen de natuurgebieden De Manteling en Oranjezon. Het strand valt op door de vele paalhoofden en idyllische strandhuisjes. Wist je dat Zeeland in de zomer de meeste zonuren heeft van het hele land? Als je een echte zonaanbidder bent, is een bezoekje aan dit strand helemaal niet zo’n slecht idee.

Strand Nulde

Dit Gelderse strand bij Putten is van alle gemakken voorzien. Je kunt hier heerlijk zwemmen, er zijn verschillende speeltoestellen voor de kinderen en ook kun je hier ongestoord barbecueën. Het strand ligt pal naast de snelweg, dus het is makkelijk bereikbaar. Zodra je je picknickkleed uitgespreid hebt, geniet je van een prachtig wijds uitzicht met in de verte de polders van Flevoland. Dit strand is ook een goede tip voor als je met vrienden of familie wilt genieten van een prachtige zonsondergang.

Zeumeren

Een ander kindvriendelijk zoetwaterstrand is Zeumeren (Voorthuizen). Je kunt hier, naast wandelen en zwemmen, ook waterskiën, wakeboarden en suppen bij het watersportcentrum. Houden je kinderen van extra veel avontuur? Dan kunnen ze hun hart ophalen in het overdekte klim- en klauterpark Schateiland Zeumeren.

Ouddorp

Als je fan bent van hippe strandtenten, ben je op het strand bij Ouddorp aan het goede adres. Er is ruime parkeergelegenheid en het strand is zelf ook lekker ruim. Kom je met kinderen naar Ouddorp? Dan kun je ook naar het strand bij het Grevelingenmeer gaan. Hier is de stroming minder sterk en kunnen de kinderen lekker hun gang gaan.

Texel

Op het strand van Texel kom je gegarandeerd tot rust. Met 30 kilometer aan strand kun je heerlijk langs de kust struinen. De bootreis naar het eiland is al een hele ervaring. Bovendien heeft Texel een prachtige vuurtoren. Voor vijf euro kun je erin; kinderen tot vier jaar mogen gratis naar binnen.

Lees ook: Surfend op meters hoge golven ontmoet Sharon God

Geschreven door

Ruth Blankesteijn-Petri

--:--