Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Ongelooflijke Podcast live vanuit Tivoli Vredenburg

Einde van een tijdperk met Beatrice de Graaf en Stefan Paas

De allereerste Ongelooflijke Podcast live, vanuit een uitverkochte zaal op het NPO Podcast Event in TivoliVredenburg Utrecht.

Deel:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Sinds de val van Afghanistan en de mislukte 'war on terror' wordt het weer vaker gezegd: we bevinden ons aan het einde van een tijdperk. Een tijdperk waarin het Westen, of specifieker 'het christelijke Westen', dominant was en de eigen beschaving exporteerde naar de rest van de wereld. Dit gebeurde door militairen, politici maar ook door zendelingen. Komt aan die zelfbewuste periode van het machtige Westen nu langzaam een einde? En laat ruim twee jaar De Ongelooflijke Podcast niet zien dat het Westen zelf - mede door secularisatie - niet eens meer weet wat die Westerse beschaving precies inhoudt, laat staan dat we het nog kunnen exporteren?

Nieuw tijdperk of kantelpunt?

Bevinden we ons aan het einde van een tijdperk, of op zijn minst: een kantelpunt in de geschiedenis?  David Boogerd gaat in gesprek met vaste gasten historicus Beatrice de Graaf en theoloog Stefan Paas over de geschiedenis, het heden en de toekomst van 'het christelijke Westen'.

Over De Ongelooflijke Podcast

De Ongelooflijke Podcast is een podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten.

Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
Een andere podcast luisteren?
Een andere podcast luisteren?
--:--