Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Opvoeders: opvoeden doe je samen

De EO lanceert een nieuw programma: De Opvoeders! Zoals jullie vast al weten is het niet altijd even makkelijk om kinderen op te voeden. Je hebt het beste met je kinderen voor. Maar ja, wat is dat dan, het beste?

Deel:

Geef je je kinderen veel vrijheid? Of regeer je met een ijzeren hand? Hoe lang mogen je kinderen televisiekijken? Dit zijn een paar van de vele keuzes waarin je als ouder je eigen pad moet gaan vinden. Elke ouder pakt opvoeden op zijn of haar eigen manier aan. In het programma De Opvoeders zal je veel herkenbare conflicten en emotionele momenten tegenkomen.

In het programma laten vijf gezinnen zien hou zij hun kinderen opvoeden. Door de camera’s die geplaatst zijn in huis kunnen we een kijkje nemen in het leven van deze gezinnen. Gezinstherapeut Steven Pont kijkt mee en licht de gedragspatronen van de ouders en kinderen toe.

Eindredacteur Herman Wegter wil dat de kijkers wat opsteken van De Opvoeders door van elkaar te leren. ‘’Opvoeden doe je samen. Door dilemma’s en uitdagingen in de opvoeding te delen met andere ouders, helpen we elkaar verder.’’

Eva zal in het kader van De Opvoeders de komende tijd extra veel content over opvoeding delen. Kijk bijvoorbeeld uit naar opvoedtips van Steven Pont en een artikel waarin we het gaan hebben over thuisonderwijs.

De Opvoeders is op maandagavond om 22.15 uur te zien op NPO 1.

Bekijk hier een kort fragment uit de eerste aflevering

--:--