Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De verloren stem: kan Tijs niet-stemmers overtuigen?

Donderdag, 23.00 uur, NPO 2

Deel:

Tijs van den Brink probeert niet-stemmers te overtuigen om toch te gaan stemmen bij de verkiezingen. Vanavond zendt de EO de tweede aflevering van De verloren stem uit, waarin Tijs nog eens duidelijk maakt dat meedoen het belangrijkste is in onze democratie. 

Waarom gaan sommige Nederlanders niet stemmen, terwijl ze dat wel mogen? Presentator Tijs van den Brink – zelf juist een fanatiek stemmer – begrijpt het niet. Hij gaat bij de niet-stemmers op bezoek en probeert te ontdekken wat de afhakers, principe-blanco-stemmers of paria’s beweegt.

Lees ook: Tijs van den Brink over 'De verloren stem'
Lees ook: Tijs van den Brink over 'De verloren stem'

Stiekem (of eigenlijk niet zo stiekem) probeert Tijs zijn gesprekpartners te overtuigen om toch te gaan stemmen. Hij gaat in het drieluik De verloren stem zelfs zover dat hij een stemgemachtigde voor ze regelt…

De verloren stem

Tijs van den Brink gaat in het EO-programma De verloren stem langs bij mensen die geen gebruik maken van hun stemrecht. Waarom stemmen ze niet? In de tweede aflevering probeert Tijs vanavond te ontdekken wat er omgaat in hun hoofden en of er ruimte is om tóch te gaan stemmen. Kijk hier de eerste aflevering terug. 

Donderdag 25 februari, 23.00 uur, NPO 2

--:--