Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Zondag van de geloofsopvoeding

‘Kerken zijn partner in geloofsopvoeding’

Om stil te staan bij het thema ‘geloofsopvoeding’ organiseert het netwerk Rondom het kind van Missie Nederland op zondag 11 oktober de eerste Zondag van de geloofsopvoeding. Deze zondag valt in de landelijke Week van de opvoeding.

Deel:

“Met de Zondag van de geloofsopvoeding willen we invulling geven aan de rol van de kerk bij het ondersteunen van ouders,” zegt Martine Versteeg. Als relatiemanager kerk en jeugd is zij bij MissieNederland verantwoordelijk voor het netwerk Rondom het kind. “Hoe kunnen kinderen tot bloei komen als kinderen van God? We reiken een reeks materialen aan, waarna kerken zelf kunnen kiezen hoe ze stilstaan bij dit moment. We hebben schetsen voor complete vieringen en een preekschets. Maar er zijn ook mogelijkheden om het alleen terug te laten komen in het kindermoment. Als het maar een plekje krijgt.”

De Zondag van de geloofsopvoeding draait niet alleen maar om gezinnen met kinderen, benadrukt Martine. “Het gaat erom dat iedereen dankbaar terug kan kijken: wie is of was er in mijn geloofsopvoeding belangrijk?” De Zondag van de geloofsopvoeding sluit aan bij de Week van de opvoeding. “Dat is oorspronkelijk een initiatief van onder meer het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wij willen laten zien dat ook kerken partner zijn in de opvoeding. Het netwerk heeft een brede achterban van kerken en christelijke organisaties. Er zijn allerlei organisaties die handvatten hebben aangereikt. Kerken kunnen daarbij zelf kiezen wat bij hen past.”

Meer informatie vind je op de website: Rondom het kind

Beeld: Shutterstock

--:--