Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze 6 Bijbelse dagboeken zijn een aanrader!

Op zoek naar een Bijbels dagboek? Wij hebben 6 fijne boeken voor je op een rijtje gezet: een stilte- of gebedsdagboek, een geloofsboek over vertrouwen of een dagboek voor elke dag. Zit er wat voor jou bij?

Deel:

Dagboek, ook voor moeders

Bijbels dagboek God geeft

God geeft’ is een vrij nieuw Bijbels dagboek met 365 bemoedigende bijbeloverdenkingen en gebeden. Geschreven door Grace, auteur achter ‘Zussenliefde’, waar ze al vier jaar dagelijks een overdenking voor schrijft. Grace is getrouwd en heeft twee zoons. Dit dagboekje is daardoor ook zeer geschikt voor moeders. 

Stiltedagboek van Mirjam van der Vegt

Stiltedagboek

Wil je echt rust en stilte ervaren tijdens je stille tijd? In dit dagboek biedt Mirjam van der Vegt methodes uit het klooster. Elke dag begint met hetzelfde ritueel: een kaars aansteken en bidden. Nadat je God hebt vertelt hoe het met je gaat, sta je stil bij een Bijbelgedeelte. Mirjam daagt je uit om eerst zelf aan de slag te gaan met de tekst, door je gedachten aan God voor te leggen en stil te worden om te ontdekken wat Hij jou te zeggen heeft. Na jouw persoonlijke moment met God deelt ze zelf haar ervaringen.

Geloofsboek over vertrouwen

Bijbels dagboek Vol vertrouwen

Vol vertrouwen’ is het nieuwste geloofsboek van de geliefde auteur Carianne Ros. Met 40 overdenkingen en verwerkingsvragen, die je iets laten zien van wie God is, zodat je leert Hem meer en meer te vertrouwen. 
Het Bijbelboek Exodus staat centraal, waardoor dit boek ook helemaal past bij het nieuwe jaarthema van Eva. In 2019 gaan we ‘de weg naar vrijheid’, in navolg van het volk van Israël.

Bijbels dagboek van Max Lucado

Bijbels dagboek Leven uit genade

Een gouwe ouwe: het dagboek ‘Leven uit genade’ van Max Lucado. Inmiddels in de zevende druk verschenen. Max Lucado staat bekend om zijn krachtige, inspirerende overdenkingen die altijd tot het hart spreken. Dit dagboek helpt je bij het vinden van een moment om Gods rust te zoeken. Dit dagboek is ook goed te gebruiken samen met anderen, bijvoorbeeld als echtpaar of gezin.

Dagboek van de geliefde Arie van der Veer

Bijbels dagboek Alle Dagen

Een dagboek van de tv-dominee Arie van der Veer kan natuurlijk niet ontbreken. Dit is zijn nieuwste, en misschien wel laatste Bijbelse dagboek. Net zoals op de televisie weet hij in een paar zinnen zijn lezers te raken. Met zijn persoonlijke toon laat hij keer op keer zien wat een bepaalde Bijbeltekst voor mensen nu te zeggen heeft.

Persoonlijk gebedsdagboek

Bijbels dagboek Love to pray

Verlang je naar verdieping van je gebedsleven? ‘Love to pray’ is een persoonlijk gebedsdagboek, dat inspiratie en structuur aan je gebedsleven geeft. De korte overdenkingen, schrijfopdrachten en creatieve gebedstips die Wilma Poolen geeft, stimuleren je om je hart en gedachten in gebed open te stellen voor God.

--:--