Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze apps voor je smartphone wil je niet missen

Een ommetje lopen, wijn keuren, of hersengymnastiek

We bellen, appen, fotograferen en bankieren er aardig op los met onze smartphone. Maar wist je dat je met je kleine digitale metgezel ook wijn kunt keuren of je hersenen kunt trainen? Visie vond negen apps die je niet wilt missen.

Deel:

1. Ommetje lopen (gratis)

ommetje

Elke dag een wandeling maken is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kun je op een leuke manier ‘samen’ wandelen, zonder dat jullie op dezelfde locatie zijn. En zo motiveer je elkaar om dagelijks een ommetje te maken.  Leuk weetje: de Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.

2. Bijbelvragen? (gratis)

bijbelvragen

De Bijbelvragen?-app is een kleine digitale encyclopedie boordevol vragen en antwoorden. Deze app bevat meer dan 600 van de meest gestelde vragen over de Bijbel. De antwoorden zijn gerangschikt naar onderwerp, met een ingebouwde zoekfunctionaliteit. Ook vind je downloads van nieuwe en bijgewerkte artikelen en kun je favoriete artikelen kiezen die later gemakkelijk kunnen worden teruggevonden. Daarnaast is het mogelijk om een vraag te stellen als jouw Bijbelvraag nog niet beschikbaar is in de app.

3. EinsteinTM Hersengymnastiek (€ 2,99)

hersengymnastiek

Dit spel is niet alleen leuk om te spelen, maar het is wetenschappelijk bewezen dat het ook de hersenen in topvorm houdt! Doe in deze app de ‘dagelijkse toets’, meet je ‘breinconditie’ en word elke dag slimmer. Het puzzelspelletje berekent de fitheid van je brein zodat je dagelijks ziet of je vooruitgang boekt, gelijk blijft of achteruitgaat. Hoe meer je je hersenen traint, hoe beter je geheugen wordt.

4. Vivino (gratis)

vivino

Sta je in de supermarkt en weet je niet precies welke wijn de beste is voor een diner met familie of vrienden? Scan dan het etiket in met de app Vivino en je ziet meteen een sterrenscore, gebaseerd op de indrukken van duizenden andere gebruikers. De 35 miljoen gebruikers van Vivino zijn natuurlijk nog geen wijnexperts, maar het bedrijf deed onlangs een big data-vergelijking tussen die gebruikersscores en honderdduizend waarderingen van ware wijnexperts en claimt dat die behoorlijk gelijk lopen.

5. Vinted (gratis)

Vinted

Dat dure paar schoenen dat je nooit meer aantrekt, die oude tv die staat te verstoffen in de kelder of die extra fiets die eigenlijk alleen maar in de weg staat: we hebben allemaal spullen die we niet meer gebruiken. Met de Vinted-app kun je heel gemakkelijk overbodige spullen verkopen.
Zo zorg je niet alleen voor extra ruimte in je woning, je houdt er ook nog een leuk zakcentje aan over. Ook wanneer je zelf graag op koopjes jaagt, is deze app onmisbaar op jouw telefoon.

6. MuseumTV (gratis)

museum_tv

Met de app MuseumTV hoef je nooit meer een tentoonstelling of expositie te missen. Ontdek leuke, nieuwe en interessante musea via de app.
Op deze manier neem je alvast een digitaal voorproefje op het museum dat je binnenkort wilt gaan bezoeken.
Kijk je favoriete collectie terug, bekijk gratis een mini-documentaire, en lees het laatste nieuws via de museumtips. Een leuke en waardevolle toevoeging bij elk museumbezoek.

7. Storytel (€ 12,99 per maand)

storytel

Ben je een liefhebber van boeken? Dan is Storytel een interessante app. In deze app kun je in de digitale bibliotheek enorm veel luisterboeken vinden. Erg handig, bijvoorbeeld wanneer je moeite hebt met lezen, of gewoon omdat je het prettiger vindt om te luisteren. Je kunt in Storytel ook op je gemak een boek luisteren tijdens andere bezigheden of terwijl je onderweg bent. Je kunt Storytel 30 dagen gratis proberen.

8. Albelli (gratis)

Albelli

Je kunt deze app gebruiken om via je smartphone een fotoboek of een kalender te maken, maar ook om gewone foto-afdrukken mee te bestellen. Het gebruik van de app is erg eenvoudig. In de app vind je diverse opties voor lay-out, kleuren, kaders en meer. Kies je voor het maken van een fotoboek, dan worden je foto’s automatisch in het fotoboek geplaatst. Daarna kun je zelf bepalen hoe het eindresultaat wordt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om foto’s te wisselen of het formaat aan te passen door ze aan te tikken en te veranderen. Als je tevreden bent met je creatie, klik je in de app op ‘bestellen’ en vervolgens wordt je fotoboek thuisbezorgd.

9. Wordfeud (gratis)

wordfeud

Houd je van scrabble, maar is je tegenstander dat spelletje nu wel beu na al die jaren? Met de app Wordfeud vind je altijd iemand die een potje scrabble met je wil spelen. Een leuke app als je van woordspelletjes houdt. Je mag zelfs twee dagen nadenken over je volgende geniale zet.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--