Deze apps voor je smartphone wil je niet missen
9 juni 2022 · 12:57
Update: 15 november 2024 · 10:10
We bellen, appen, fotograferen en bankieren er aardig op los met onze smartphone. Maar wist je dat je met je kleine digitale metgezel ook wijn kunt keuren of je hersenen kunt trainen? Visie vond negen apps die je niet wilt missen.
1. Ommetje lopen (gratis)
Elke dag een wandeling maken is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kun je op een leuke manier ‘samen’ wandelen, zonder dat jullie op dezelfde locatie zijn. En zo motiveer je elkaar om dagelijks een ommetje te maken. Leuk weetje: de Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.
2. Bijbelvragen? (gratis)
De Bijbelvragen?-app is een kleine digitale encyclopedie boordevol vragen en antwoorden. Deze app bevat meer dan 600 van de meest gestelde vragen over de Bijbel. De antwoorden zijn gerangschikt naar onderwerp, met een ingebouwde zoekfunctionaliteit. Ook vind je downloads van nieuwe en bijgewerkte artikelen en kun je favoriete artikelen kiezen die later gemakkelijk kunnen worden teruggevonden. Daarnaast is het mogelijk om een vraag te stellen als jouw Bijbelvraag nog niet beschikbaar is in de app.
3. EinsteinTM Hersengymnastiek (€ 2,99)
Dit spel is niet alleen leuk om te spelen, maar het is wetenschappelijk bewezen dat het ook de hersenen in topvorm houdt! Doe in deze app de ‘dagelijkse toets’, meet je ‘breinconditie’ en word elke dag slimmer. Het puzzelspelletje berekent de fitheid van je brein zodat je dagelijks ziet of je vooruitgang boekt, gelijk blijft of achteruitgaat. Hoe meer je je hersenen traint, hoe beter je geheugen wordt.
4. Vivino (gratis)
Sta je in de supermarkt en weet je niet precies welke wijn de beste is voor een diner met familie of vrienden? Scan dan het etiket in met de app Vivino en je ziet meteen een sterrenscore, gebaseerd op de indrukken van duizenden andere gebruikers. De 35 miljoen gebruikers van Vivino zijn natuurlijk nog geen wijnexperts, maar het bedrijf deed onlangs een big data-vergelijking tussen die gebruikersscores en honderdduizend waarderingen van ware wijnexperts en claimt dat die behoorlijk gelijk lopen.
5. Vinted (gratis)
Dat dure paar schoenen dat je nooit meer aantrekt, die oude tv die staat te verstoffen in de kelder of die extra fiets die eigenlijk alleen maar in de weg staat: we hebben allemaal spullen die we niet meer gebruiken. Met de Vinted-app kun je heel gemakkelijk overbodige spullen verkopen.
Zo zorg je niet alleen voor extra ruimte in je woning, je houdt er ook nog een leuk zakcentje aan over. Ook wanneer je zelf graag op koopjes jaagt, is deze app onmisbaar op jouw telefoon.
6. MuseumTV (gratis)
Met de app MuseumTV hoef je nooit meer een tentoonstelling of expositie te missen. Ontdek leuke, nieuwe en interessante musea via de app.
Op deze manier neem je alvast een digitaal voorproefje op het museum dat je binnenkort wilt gaan bezoeken.
Kijk je favoriete collectie terug, bekijk gratis een mini-documentaire, en lees het laatste nieuws via de museumtips. Een leuke en waardevolle toevoeging bij elk museumbezoek.
7. Storytel (€ 12,99 per maand)
Ben je een liefhebber van boeken? Dan is Storytel een interessante app. In deze app kun je in de digitale bibliotheek enorm veel luisterboeken vinden. Erg handig, bijvoorbeeld wanneer je moeite hebt met lezen, of gewoon omdat je het prettiger vindt om te luisteren. Je kunt in Storytel ook op je gemak een boek luisteren tijdens andere bezigheden of terwijl je onderweg bent. Je kunt Storytel 30 dagen gratis proberen.
8. Albelli (gratis)
Je kunt deze app gebruiken om via je smartphone een fotoboek of een kalender te maken, maar ook om gewone foto-afdrukken mee te bestellen. Het gebruik van de app is erg eenvoudig. In de app vind je diverse opties voor lay-out, kleuren, kaders en meer. Kies je voor het maken van een fotoboek, dan worden je foto’s automatisch in het fotoboek geplaatst. Daarna kun je zelf bepalen hoe het eindresultaat wordt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om foto’s te wisselen of het formaat aan te passen door ze aan te tikken en te veranderen. Als je tevreden bent met je creatie, klik je in de app op ‘bestellen’ en vervolgens wordt je fotoboek thuisbezorgd.
9. Wordfeud (gratis)
Houd je van scrabble, maar is je tegenstander dat spelletje nu wel beu na al die jaren? Met de app Wordfeud vind je altijd iemand die een potje scrabble met je wil spelen. Een leuke app als je van woordspelletjes houdt. Je mag zelfs twee dagen nadenken over je volgende geniale zet.
Meest gelezen
- Column Elbert: 'Wat haalt papa toch allemaal uit op tv?'
Elbert over alle kinderprogramma's die zijn gezin kijkt
Column Elbert: 'Wat haalt papa toch allemaal uit op tv?'
- Bernice Klein verloor bij een brand vier broertjes
‘Een van m’n zussen riep: ‘Jezus, red onze broertjes!’’
Bernice Klein verloor bij een brand vier broertjes
- Rachel Rosier zoekt naar antwoorden in de Gazaoorlog: 'Wie is goed, wie is fout?'
'Het graf van Rachel': 6 mei om 22.20 uur bij de EO op NPO 2.
Rachel Rosier zoekt naar antwoorden in de Gazaoorlog: 'Wie is goed, wie is fout?'
Lees ook
- Zien: 3 acteurs over hun rol in EO-serie 'De Vuurwerkramp'
Zien: 3 acteurs over hun rol in EO-serie 'De Vuurwerkramp'
- 'Verheerlijking van het moederschap (in het kader van moederdag) is zooooo stom!'
‘Ons leven samen is leuk’
'Verheerlijking van het moederschap (in het kader van moederdag) is zooooo stom!'
- Heb ik het genormaliseerd? Ik hoop toch van harte van niet
Column van Tijs van den Brink
Heb ik het genormaliseerd? Ik hoop toch van harte van niet