Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze boeken tippen Eva-lezeressen aan jou

Lekker lezen over romantiek, diepgang en opvoeding

‘Welk boek zou jij willen tippen aan Eva-lezeressen?’ Op deze vraag kwamen heel veel reacties binnen via Instagram en Facebook. Op 6 september is het Read a book-day, een passende dag om nieuwe boeken-inspiratie op te doen.

Deel:

Van romantische feelgood tot stof tot nadenken: er kwamen zeer diverse boektitels voorbij. Om het lijstje overzichtelijk te houden zullen we er een paar uitlichten.

En verlos ons van het stof - Susie Finkbeiner

En verlos ons van het stof


Het is 1935. De tienjarige Pearl Spence is een speels meisje met veel fantasie. Daarmee slaat ze zich door het leven in het door droogte en ziedende stofstormen geteisterde Red River, Oklahoma. Haar vader, sheriff Spence, is een baken van rust in de getergde stad en ze is er trots op zijn dochter te zijn. Dan vestigt zich in Red River een gevaarlijke man, die het op Pearl lijkt te hebben gemunt.

Getipt door Anne: ‘Ik heb net de Pearl Spencer trilogie van Susie Finkbeiner gelezen, prachtig! Ik vind het qua stijl erg op To Kill a Mockingbird van Harper Lee lijken, dus vergeleken worden met deze klassieker is absoluut veelzeggend.’

En verlos ons van het stof, Susie Finkbeiner, Mozaiek, 368 blz, 14,95

Hoe mooi wij waren - Imbolo Mbue

Hoe mooi wij waren

Rond het dorp Kosawa aan de kust van West-Afrika boort een Amerikaanse oliemaatschappij zonder toezicht naar olie. Lekkende pijpleidingen verwoesten de akkers en kinderen worden doodziek van de giftige stoffen in het drinkwater. Maar dan besluiten de inwoners van Kosawa terug te vechten. Vanuit het perspectief van de dorpelingen vertelt Imbolo Mbue in Hoe mooi wij waren wat er gebeurt als een gemeenschap in opstand komt tegen de multinationals.

Getipt door Saskia: ‘Dit boek kruipt onder je huid en is nog steeds actueel. Het zet je aan het denken.’

Hoe mooi wij waren, Imbolo Mbue, De Bezige Bij, 464blz, 26,99

Het achtste leven (voor Brilka) - Nino Haratischwili

Het achtste leven

Dit verhaal over acht levens van één Georgische familie begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank. Het brengt hem rijkdom, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar. Nitsa is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Ze woont in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw.

Getipt door Geertje: ‘In dit boek is veel geschiedenis verwerkt, een heel boeiend verhaal over vijf generaties vrouwen én het is lekker dik!’

Het achtste leven (voor Brilka), Nino Haratischwili, Atlas Contact, 1280 blz, 20,00

​​​​​Bemind - Ginny Yttrup

Bemind

In een klein stadje worstelen drie vrouwen met hun zelfbeeld. Café-eigenaresse Ellyn probeert haar schaamtegevoel te onderdrukken met muffins en koekjes, psychologe Sabine laat zich eenzaam wegzakken in een depressie en de slanke Twila probeert zich onzichtbaar te maken door zo weinig mogelijk te eten. Als de levens van deze drie vrouwen elkaar kruisen, openen ze elkaar de ogen en leren ze zichzelf te zien als drie prachtige vrouwen, die alle drie met veel zorg door God geschapen zijn.

Getipt door Judith: ‘Een vlot geschreven roman over drie vrouwen die om verschillende redenen worstelen met hun identiteit. Klinkt zwaar, maar doordat het luchtig is geschreven blijft het goed behapbaar.’

Bemind, Giny Yttrup, KokBoekencentrum, 308 blz, 9,99

De radicale uitbanning van haast - John Mark Comer

Radicale uitbanning van haast


Te vaak bestrijden we alleen de symptomen van de onrust van onze moderne wereld in plaats van te proberen de oorzaak ervan te achterhalen. In dit boek geeft Comer een roadmap om emotioneel en geestelijk fit te blijven in de chaos van deze moderne wereld. John Mark Comer is een jonge predikant en auteur uit de VS die actuele thema’s in het perspectief van het christelijk geloof beschrijft. 

Getipt door Annemieke: ‘Ik vond dit boek confronterend, herkenbaar en en verademend.’

De radicale uitbanning van haast, John Mark Comer, Ark Media, 256 blz, 24,99

Reisgenoten - Sharon Garlough Brown

Reisgenoten


Hannah is een predikante die niet in de gaten heeft hoe vermoeid ze is. Meg is weduwe, haar kinderen zijn net uitgevlogen en ze worstelt met gebeurtenissen uit haar verleden. Mara’s leven wordt getekend door afwijzing en nu ziet ze ook nog haar huwelijk afbrokkelen. Charissa is een hardwerkende studente die het altijd goed wil doen. Samen met deze vier vrouwen ga je als lezer op een spirituele reis waarin je ogen worden geopend.

Getipt door Anna: ‘Ik heb deze zomer ‘Reisgenoten’ gelezen en raakte zeer geïnspireerd door verschillende belevenissen van vier vrouwen in hun relatie met God.'

Reisgenoten, Sharon Garlough Brown, Voorhoeve, 400 blz, 22,99

Jagen, verzamelen, opvoeden - Michaeleen Doucleff

Jagen, verzamelen, opvoeden


Michaeleen Doucleff kon in huidige opvoedboeken geen antwoorden vinden op haar opvoedvragen en vroeg zich af of ze die wel kon vinden bij de kennis en ervaring van oude culturen. Met haar dochtertje reisde ze naar drie van de oudste gemeenschappen ter wereld: de Maya, de Inuit en de Hadza. In Jagen, verzamelen, opvoeden deelt Doucleff haar bevindingen en laat ze andere wetenschappers aan het woord.

Getipt door lezeres: ‘Dit boek geeft een mooie nuance op onze Westerse opvoed-normen.’

Jagen, verzamelen, opvoeden, Michaeleen Doucleff, Lev, 320 blz, 22,99


En deze boeken werden ook nog genoemd:
Geweldloze communicatie – Marshall Rosenberg
Bevrijdende liefde – Francine Rivers
De keuze – Edith Eger
Eigen wegen – Lynn Austin
Stop met worden – Gabrielle Dik
De getrouwde monnik – Arie de Ruiter
Welke dag is het vandaag? – Rina Stam
Stel je de hemel eens voor – John Burke
Sophia’s hoop – Corina Bomann
De nachtegaal – Kristin Hannah
De familie Baxter - Nooit te laat - Karen Kingsbury
Met vreugde vrouw zijn – Elisabeth Elliot
Diamanten in het stof - Joni Eareckson Tada

--:--