Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze Week: 'De eredienst aan God bewijs je om anderen te helpen'

In deze aflevering van Deze Week roept ND-hoofdredacteur Sjirk Kuijper kerkleden op zich te ontfermen over de minder bedeelden in de samenleving. Aanleiding is de uitspraak van NIBUD-directeur Arjan Vliegenthart dat de samenleving op ontploffen staat, omdat mensen met een kleine beurs het niet meer redden. Sjirk: "De kerk is de enige vereniging die er niet voor haar leden is. Sterker nog, de kerk bestaat niet alleen voor de eredienst, zoals sommigen beweren. De eredienst aan God bewijs je door mensen te helpen."

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Week tegen pesten

Het is de Week tegen het pesten en daar staan Joram, Cocky en Sjirk uitgebreid bij stil. Steeds meer pesterijen vinden plaats via social media. Volgens EO-presentator Joram Kaat kunnen volwassenen de jeugd helpen door hun eigen kwetsbaarheden te tonen. Op die manier laat je zien dat ieder persoon anders is. Cocky geeft een aantal tips als je zelf een kind hebt dat gepest wordt - of andere kinderen pest.

De EO brengt samen met Zapp in de Week tegen het pesten de podcast Pixelshit over online pesten uit.

Online gokken

Voor relatiecoach Cocky Drost is het een gruwel dat vanaf 1 oktober online gokken is toegestaan. De kans is volgens haar levensgroot dat verslaving op de loer ligt. "We zijn ons niet bewust hoe veel mensenlevens kapotgaan aan gokken." Sjirk heeft geen goed woord over voor de legalisering van online gokken. "Het zijn vaak de mensen die weinig te besteden hebben en hun laatste hoop op gokken richten."

Over Deze Week

In de opiniepodcast Deze Week nemen we de week door met, naar eigen zeggen schaamteloos christelijke krantenmaker Sjirk Kuijper, de telefoonverslaafde gelovige millennial Joram Kaat en met de altijd naar liefde in het nieuws zoekende relatie-expert Cocky Drost. Een frisse, vrolijke en scherpe blik op de actualiteit, elke vrijdagochtend om zeven uur 's ochtends op je digitale deurmat.

--:--