Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze Week - De hele wereld sprak over het interview van Oprah, wij dus ook

Cocky, Kaat en Kuijper bespreken in Deze Week het interview van Oprah met Harry en Megan

Deze Week keken miljoenen mensen over de hele wereld naar het interview dat Oprah Winfrey had met de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan. Relatie-expert Cocky Drost was ook een van die kijkers. In de podcast Deze Week vertelt ze waarom ze zich plotseling met het Britse echtpaar kon identificeren.

Deel:

Harry en Megan maar ook Gorpcore en de worsteling van Wopke Hoekstra

In eerste instantie ging Cocky er toch enigszins bevooroordeeld in: “Meghan kwam altijd zo slachtofferig over, en ik dacht: kom op meid, je bent volwassen genoeg om zelf je verantwoordelijkheid te nemen.”

Maar dit beeld veranderd als Harry en Meghan vertellen over het systeem waar zij in vast zaten. “Harry kende niets anders dan dit systeem, dat was zijn leven. Maar Megan komt daarin en wil zich aanpassen om goed genoeg gevonden te worden. Dat was de diepere laag die Harry en Meghan lieten zien. Ze voelen zich bevrijd van het systeem. Maar met zo'n stap, maak je ook vijanden.”

Het is die losmaking van een vast systeem die Cocky herkent uit haar eigen leven. “Ik moest denken aan mijn eigen jonge jaren, toen ik verkering kreeg met een man uit de reformatorisch-orthodoxe hoek. Ik herkende dat je je los moet worstelen uit zo'n systeem. Maar dat wil je eigenlijk niet, want je wilt de mensen van je houdt niet kwetsen.”

"Als je in dat systeem zit, is dat jouw veiligheid. Dan heb je dat niet in de gaten. Ik zat dus niet in dat systeem, maar deed ontzettend mijn best om daar ook in te mogen. Nu denk ik dat ik daar niet paste. Dat was altijd ongemakkelijk. Nu we dus uit dat systeem zijn, zie je pas hou beklemmend dat is.”

Verder was het de week van de nieuwe kledingstijl Gorpcore en de week dat CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra zich door de campagne heen worstelde.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Podcast Deze Week
Podcast Deze Week

Het nieuws van deze week bekeken met een frisse blik naar de actualiteit.

Meer inspiratie nodig?
Meer inspiratie nodig?

Neem een kijkje op onze podcast pagina en laat je verrassen of inspireren door de diversiteit aan podcasts. Jouw nieuwe podcast vind je hier zeker.

--:--