Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Podcast Deze Week: Rusland valt aan

24 februari 2022: de dag dat Rusland haar buurland Oekraïne viel. Joram, Cocky en Sjirk kunnen daar in deze aflevering van de podcast Deze Week niet anders dan bij stilstaan.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Joram vraagt zich af hoe Sjirk en Cocky deze dag hebben beleefd. Gaan we af op een Derde Wereldoorlog? Cocky ziet het nog niet zo ver komen. "Mijn ziel is nog vrij. Ik voel de verantwoordelijkheid om de wereld door een roze bril te bekijken en Gods liefde uit te dragen. Maar ik voel wel verdriet, en dan vooral bij mijn kinderen die zoveel angst hebben."

Joram dacht bij het opstaan gelijk aan corona. "Ik voelde gelijk alle energie uit mijn lijf wegebben. Waarom is de wereld zoals die is? Ik wilde mij eigenlijk ziekmelden, heel kinderachtig eigenlijk, zo'n sterke reactie voelde ik in mijn lichaam."

Sjirk vindt dat Poetin de Russische Kerk misbruikt in zijn verhaal waarom Oekraïne bij Rusland hoort. "Het Russische Rijk is ontstaan uit de Russisch-orthodoxe kerk, daar hoorde Oekraïne destijds bij. Maar dat is intussen natuurlijk helemaal niet zo. Sterker nog, ik ben opgegroeid met het idee dat Rusland een atheïstische staat was."

De podcast is donderdag opgenomen; op dat moment wist het drietal dat een aantal steden was bestookt, maar Kiev pas later aangevallen zou worden. 

Over de podcast Deze Week
In de opiniepodcast Deze Week nemen we de week door met, naar eigen zeggen schaamteloos christelijke krantenmaker Sjirk Kuijper, de telefoonverslaafde gelovige millennial Joram Kaat en met de altijd naar liefde in het nieuws zoekende relatie-expert Cocky Drost.

Wil je meer luisteren van deze podcast?
Wil je meer luisteren van deze podcast?
Of vind een andere podcast om te luisteren
Of vind een andere podcast om te luisteren
--:--