Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de complete cast van The Passion 2017

'Judas' Roel van Velzen: "Jezus was een voorvechter van moed"

Roel van Velzen (Judas) en Remco Veldhuis (Verteller) maken de cast voor The Passion 2017 compleet. Dat werd bekend tijdens een uitzending van het KRO-NCRV programma Jinek.

Deel:

Ook de namen van Omri Tindal (Petrus), Kefah Allush (Verslaggever), Elske DeWall (Maria) en Johnny Kraaijkamp jr. (Pilatus) werden onthuld. Eerder werd al de Jezus-rol bekendgemaakt. Die wordt bekleed door Dwight Dissels.

"Een verhaal van hoop"
Roel van Velzen is een van Nederlands bekendste artiesten en kruipt dit jaar in de huid van Judas. Roel: “Wat je ook gelooft, Jezus was een voorvechter van oprechtheid, moed, liefde, respect, eerlijkheid. Zo zou iedereen willen zijn. Dat vind ik het mooie van Hem. The Passion wordt ieder jaar groter en beter. Dat is super gaaf om te zien. Ik denk dat mensen het fijn vinden om – juist in deze tijd – bij elkaar te komen. De wereld staat in brand, maar met Pasen is er een verhaal dat ons hoop geeft.”
De overige volgelingen worden gespeeld door Sonja Silva, Liza Sips, Iris van Geffen, Gaby Blaaser, Hugo Metsers, Stefan Stasse, Robin Boissevain, Curt Fortin, Daan Boom en Eugène J. Jans.

Verteller Remco Veldhuis is cabaretier en zanger. Momenteel staat hij in het theater met zijn voorstelling over de Bijbel: ‘Lang verhaal kort’. Remco: “Ik verheug me op de saamhorigheid. Ik zie het altijd op televisie en nu ga ik live ervaren hoe we daar met z’n allen staan op het plein. Dit verhaal verbindt.” 

Afspiegeling van Jezus
Soulzanger Dwight Dissels gaat de Jezus-rol vervullen tijdens The Passion in Leeuwarden. Het grote publiek zal de combinatie Dwight Dissels en The Passion logisch in de oren klinken. Regelmatig liet hij zien zijn geloof en muziek moeiteloos te kunnen combineren. "Ik wil een afspiegeling zijn van Jezus op de velden waar ik kom, op de plaats waar ik sta. Zowel in christelijke als niet-christelijke kringen. Niet veroordelend, maar juist vol liefde. Ik zie mezelf als een soort instrument in de hand van een goede muzikant, die me bespeelt op Zijn manier."

Misdadigers
Ook werd bekend gemaakt dat Miro Kloosterman en Poal Cairo dit jaar te zien zijn in 'The Passion'. De GTST-acteurs vertolken de rol van de misdadigers die samen met Jezus gevangen worden genomen. Kloosterman is vooral bekend als advocaat Thijs Kramer in de populaire RTL4-soap 'Goede tijden, slechte tijden'. Daarnaast zal ook de populaire weerman Piet Paulusma met een kleine rol te zien zijn in The Passion.

 

Leeuwarden
Leeuwarden is gastheer van deze zevende editie van The Passion. Het verhaal over verbinding wordt tijdens het muzikale evenement live vertolkt op het Wilhelminaplein. Door de stad trekt een processie met een groot verlicht kruis richting dit plein. 

The Passion wordt live uitgezonden vanuit Leeuwarden op Witte Donderdag 13 april om 20.30 uur op NPO 1. De muzikale vertelling is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk Nederland en het Nederlands Bijbelgenootschap. Het evenement wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

Beeld: Jacqueline de Haas

--:--