Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de complete cast van The Passion 2019

The Passion live op Witte Donderdag 18 april om 20.30 uur

Artiesten Edwin Jonker en Edsilia Rombley vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de negende editie van The Passion. De verteller is Martijn Krabbé. Zangers Lucas Hamming en Paul Sinha vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus en acteur Porgy Franssen speelt Pilatus. Klaas van Kruistum zal verslag doen van de processie. Lees hieronder meer over de artiesten van The Passion 2019.

Deel:

Edwin Jonker speelt de rol van Jezus in The Passion 2019

Edwin Jonker is Jezus in The Passion 2019

De rol van Jezus wordt dit jaar gespeeld door Edwin Jonker. Edwin studeerde geschiedenis aan de universiteit van Amsterdam en ging vervolgens acteren. Hij begon zijn carrière als musicalster in de musical Rent waarmee hij in 2001 een John Kraaijkamp Musical Award won voor 'beste mannelijke bijrol' van Tom Collins. De afgelopen jaren speelde hij in onder andere Sister ActDreamgirls, Belle en het Beest en The Color Purple
"Ik ben ook wel op zoek naar de menselijke kant van Jezus," vertelt Edwin bij Jinek. "De menselijke Jezus die angsten heeft, die twijfel heeft, de moeilijke weg naar de kruisiging toe, dat is interessant om te spelen."

Edsilia Rombley speelt de rol van Maria in The Passion 2019

Edsilia Rombley als Maria in The Passion

De rol van Maria wordt dit jaar gespeeld door Edsilia Rombley. Edsilia is een veelzijdige Nederlands zangeres, die vooral bekend werd door haar deelname aan de Soundmixshow. Edsilia vertegenwoordigde Nederland tweemaal op het Eurovisie Songfestival. Daarnaast is ze lid van de gelegenheidsformatie Ladies of Soul. In 2019 keert Edsilia Rombley terug in de theaters met haar nieuwe show The Piano Ballads & More.

Lucas Hamming speelt de rol van Judas in The Passion 2019

Lucas Hamming als Judas in The Passion

De rol van Judas wordt gespeeld door Lucas Hamming. Lucas brak in 2013 door tijdens De Beste Singer Songwriter van Nederland waarin hij een finaleplek bemachtigde. Niet lang daarna studeerde hij af aan het conservatorium en bracht hij zijn debuutalbum HAM uit. Hij won een 3FM Serious Talent Award en was een seizoen lang huisartiest van De Wereld Draait Door.

Lees ook: 7 vragen aan Martijn Krabbé, Verteller in The Passion 2019
Lees ook: 7 vragen aan Martijn Krabbé, Verteller in The Passion 2019

Paul Sinha speelt de rol van Petrus in The Passion 2019

Paul Sinha als Petrus in The Passion

De rol van Petrus wordt gespeeld door Paul Sinha. Paul is een opkomende hiphop-ster. De artiest is bekend van nummers als Weekje Tenerife, 7 dagen en Nu Gaan.
Op jonge leeftijd begon hij al met het schrijven van eigen tracks. In het begin focuste hij voornamelijk op rap, maar de laatste jaren is er meer ruimte voor zang.

Porgy Franssen speelt Pilatus in The Passion 2019

Porgy Franssen als Pilatus in The Passion

De rol van Pilatus wordt gespeeld door Porgy Franssen. Porgy groeide op in een katholiek gezin met veertien kinderen. Hij studeerde aan de Toneelschool in Maastricht. In 1991 won hij een Gouden Kalf voor zijn rol in de tv-serie Bij nader inzien. Acht jaar later kreeg hij de Mary Dresselhuys Prijs voor zijn hele oeuvre. Hij speelde bij verschillende theatergezelschappen, waaronder Orkater, en was te zien in vele films en televisieseries, zoals Moordvrouw.

Martijn Krabbé is de Verteller in The Passion 2019

Lees ook: 7 vragen aan Martijn Krabbé, Verteller in The Passion 2019
Lees ook: 7 vragen aan Martijn Krabbé, Verteller in The Passion 2019.

De rol van de Verteller wordt gespeeld door Martijn Krabbé. Martijn begon als 19-jarige zijn mediacarrière bij het programma Popformule. Later presenteerde hij onder meer programma's als In Holland staat een huisIdols en Dancing on Ice. Van 2009 tot en met 2012 was hij samen met Wendy van Dijk te zien als presentator van X Factor. Sinds de eerste editie in 2010 is hij samen met Van Dijk de presentator van The Voice of Holland.

Klaas van Kruistum is de Verslaggever in The Passion 2019

Klaas van Kruistum als Verslaggever in The Passion

Klaas van Kruistum neemt de rol van Verslaggever op zich. Klaas begon zijn carrière bij de EO, als presenator van het programma Omega Code. Hierna volgden programma's als Checkpoint, Bestemming Onbekend en Retourtje Israël. In 2014 ging Klaas bij de KRO werken. Daar werd hij onder andere bekend met het programma Klaas kan alles.

JeBroer speelt Barabbas in The Passion 2019

Jebroer_rapper_Cropped

Rapper Jebroer speelt dit jaar de rol van moordenaar Barabbas in The Passion. Jebroer hoefde naar eigen zeggen niet lang na te denken toen hij werd gevraagd voor de muzikale Paasvertelling. 

#jebentnietalleen

Elk jaar wordt een ander aspect van het paasverhaal uitgelicht. Dit jaar is ervoor gekozen extra aandacht te besteden aan eenzaamheid, onder het thema #jebentnietalleen. Het paasverhaal kent veel dimensies van eenzaamheid. Het verdriet van Maria die haar kind verliest, Jezus die verraden wordt door een van zijn vrienden en Petrus die hem ontkent. Met #jebentnietalleen legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen. 

Meer dan een tv-evenement

The Passion vindt plaats in Dordrecht. Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 18 april live uitgezonden op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start. Ook is er dit jaar weer de digitale processie, waarbij bezoekers van Thepassion.nl een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten tijdens de live-uitzending. 

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Artiesten blikken vooruit op hun rol in The Passion

Zo wil Edwin Jonker wil een 'menselijke Jezus' neerzetten, vertelt Klaas van Kruistum over zijn geloofscrisis en deelt Martijn Krabbé waarom hij ooit de rol van Verteller geweigerd heeft.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--