Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn Naomi en Rossano uit 'Handen aan de couveuse'

Handen aan de couveuse, woensdag om 21.30 uur op NPO 1

Naomi is na een zwangerschap van nog geen zes maanden bevallen van haar zoon Naël. Zelf weet ze niets meer van de bevalling, omdat ze op dat moment in zorglijke toestand op de intensive care lag. Dit brengt voor haar een mentaal zwaar traject met zich mee. In 'Handen aan de couveuse' deelt Naomi met Anne-Mar hoe ze deze moeilijke tijd doorkomt.

Deel:

Naomi (39) en Rossano (34) leerden elkaar drie jaar geleden kennen. Al vrij snel trok Rossano bij Naomi en haar dochters Khalilah (23) en Jhenai (15) in. Het geloof is erg belangrijk voor dit gezin. Ze kijken iedere week de online dienst van De Levende Steen en halen hier veel kracht en steun uit.

Werk, zwangerschap en corona

Voor de geboorte van Naël werkte Naomi fulltime als ambulant persoonlijk begeleider. Ook volgde ze in de avonduren een hbo-opleiding. Helaas heeft ze haar werk tijdelijk moeten neerleggen door de zwangerschap, haar corona besmetting en alles wat daarbij kwam kijken. Rossano werkt fulltime als bijrijder op de vrachtwagen en is vaak lange dagen van huis.

Samen koken en verjaardagsfeestjes

Deze rasechte Rotterdammers houden erg van gezelligheid en zijn elk weekend op een verjaardagsfeestje te vinden. Voordat Naël werd geboren, gingen ze op de zaterdagen dat ze geen verjaardagsfeestje hadden graag samen uit eten of naar de bioscoop.

De zondag is voor dit samengestelde gezin een belangrijke dag. Dan maken ze eerst met z’n allen het hele huis schoon en daarna gaan ze lekker samen Netflixen met ongezond eten erbij. Ook zijn ze gek op muziek luisteren en uitgebreid koken voor de hele familie. Ze staan vaak samen in de keuken om nieuwe gerechten uit te proberen.

Kijk aflevering 5 van ‘Handen aan de couveuse’ nu op NPO Start.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Opgroeien & Gezin

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Opgroeien & Gezin

In onze tweewekelijkse nieuwsbrief bieden we je inspirerende (geloofs)verhalen, de mooiste podcasts en programma's die raken.

Inschrijven
--:--