Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Doe mee aan de Visie-run voor Rohingya

Met jouw bijdrage kan een kind even onbezorgd jong zijn

De Rohingya. Je hoort in Nederland bijna niets over deze vergeten vluchtelingen uit Myanmar. Om te ontsnappen aan de moordpartijen van het leger van Myanmar renden bijna één miljoen Rohingya vanaf 2017 letterlijk voor hun leven richting buurland Bangladesh. Daar zit deze stateloze bevolkingsgroep nu opeengepakt in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld.

Deel:

Een uitzichtloze situatie. Want terug naar Myanmar durven ze niet uit angst voor het leger, terwijl de bevolking en regering in Bangladesh deze vluchtelingen liever kwijt dan rijk is. Wat kunnen wij voor hen doen?

Rennen voor Rohingya

Doe mee aan de Visie-run en steun via EO Metterdaad het werk van Tear onder de Rohingya. Met jouw bijdrage worden kinderen en jongeren opgevangen op veilige plekken in de overvolle kampen. In deze kindvriendelijke ruimtes kunnen ze spelen, zingen, tekenen – gewoon even onbezorgd jong zijn. Ook is er ruimte voor traumaverwerking onder begeleiding van geschoolde therapeuten.

Doe mee!

Met Rennen voor Rohingya proberen we zo veel mogelijk Visie-lezers te mobiliseren om samen voor één doel te gaan. Doe je mee? Loop of wandel dan vóór 1 oktober in je eigen woonplaats 5 km. Hoe het werkt? Maak vooraf minimaal € 10,- over via deze link. Kies een goed moment uit voor jouw poging en registreer vervolgens de loop met een smartwatch of telefoon. Stuur daarna een screenshot of foto van jouw prestatie naar Visie@eo.nl.

Snelste Visie-loper

Misschien loop je voor het eerst 5 km of wandel je die afstand liever. Maar wellicht ben je wel zo fanatiek dat je gaat voor het speciale klassement. De snelste man en vrouw ontvangen een mooie bos bloemen. Ook publiceren we de top 10 in Visie, plus het totaalbedrag dat we hebben opgehaald. Dus waar wacht je nog op? Daag jezelf en anderen uit en doe ook mee aan Rennen voor Rohingya. Je zou zomaar eens de snelste Visie-loper van Nederland kunnen zijn.

Dit zijn de spelregels

- Je wilt jezelf recht in de spiegel blijven aankijken, dus doen we niet aan valsspelen.
- Je houdt je tijdens het hardlopen aan de richtlijnen van het RIVM.
- Je doneert vooraf minimaal € 10,- aan EO Metterdaad via deze link
- Je loopt vóór zondag 30 september om 23.59 uur een rondje van 5 kilometer.
   Dit registreer je via een app op je telefoon of je smartwatch.
- Stuur vervolgens vóór zondag 30 september een screenshot van jouw hardlooprondje
  naar Visie@eo.nl
- Het is belangrijk dat de afstand en tijd goed zichtbaar zijn. Inzendingen die na deze datum
   worden ingestuurd doen niet mee voor de prijzen.
- Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

--:--