Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Doe mee met de Capsule Wardrobe Challenge!

Makkelijk én duurzaam

De capsule wardrobe. Een minimale kledingkast, die bestaat uit een beperkt aantal kledingstukken voor bepaalde tijd. Makkelijk én duurzaam. Eva’s hoofdredacteur Griëtte Vonck doet vanaf deze week mee met de Capsule Wardrobe Challenge. Jij ook?

Deel:

De Capsule Wardrobe Challenge prikkelt je om na te denken over een bewuste leefwijze.” Annemarthe Westerbeek werkt voor Micha Nederland, een platform dat opkomt voor duurzaamheid en gerechtigheid, en dat de Challenge bedacht. “Maar er zijn ook veel praktische voordelen. Denk je eens in hoe fijn het is als je 's ochtends vroeg voor de kast staat en niet hoeft na te denken over wat je aan moet doen! Minder kleding betekent minder wassen draaien en ook meer overzicht. Het betekent ook dat je minder vaak shopt, waardoor je bijvoorbeeld áls je naar de winkel gaat, duurdere, eerlijke kleding kunt kopen.” 

‘Doe mee met de Capsule Wardrobe Challenge, samen met je kerk of club’

Doorgaans bestaat de capsule wardrobe uit 37 stuks kleding (of een ander beperkt aantal dat je zelf prettig vindt). Het goede nieuws: sokken en ondergoed tellen niet mee. De keuze voor zo’n overzichtelijke kledingkast heeft niet alleen als voordeel dat je een makkelijke ochtendstart hebt. Annemarthe: “Door bewuster om te gaan met het kopen van kleding draag je je steentje bij aan een rechtvaardige en duurzame wereld. Micha Nederland organiseert verschillende challenges, met name via Instagram. We dagen je samen met je kerk of club uit om recht te doen in je omgeving. Een terugkerend thema daarbij is het Koninkrijk van God. Wat betekent het voor de wereld als God Koning is van de levens van degenen die daar wonen? We willen mensen laten zien dat kleine stapjes nemen voor een eerlijk en duurzaam leven heel leuk kan zijn."

Eva’s hoofdredacteur Griëtte Vonck doet vanaf deze week mee aan de Capsule Wardrobe Challenge. Jij ook? Volg deze tips & trics om met de capsule wardrobe aan de slag te gaan: 

  1. Bepaal je lichaamstype (appel, peer, zandloper...)
  2. Denk na over je lifestyle: wat zijn de activiteiten die je dagelijks doet?
  3. Selecteer je smaak: welke kleuren vind je mooi; houd je van printjes?
  4. Voorzie je kast alvast van een aantal basics (kledingstukken met neutrale kleur) zodat je daar goed mee kan combineren.
  5. Gooi alle kleding op je bed.
  6. Sorteer de kleding die je weg wilt geven of wilt verkopen. De kleding waar je blij van wordt en die in je selectie passen, hang je in je kast. Et voilà, daar is je capsule wardrobe.

Je kunt Griëttes ervaringen volgen op Instagram: @griettevonck
Zelf meedoen? Deel je stories waarbij je @eoeva tagt, onder de hashtag #evacapsulewardrobechallenge

Heb je nou je kledingkast opgeruimd en heb je kleding die weg kan? Kleding die je eigenlijk nooit draagt kun je verkopen op 18 en 19 september 2020 tijdens de #EvaMarkt!

Lees ook: '7x duurzaam kleding shoppen' 

--:--