Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dokters van morgen: ontsteking bestrijden met gezonde leefstijl?

Woensdag, 21.40 uur, NPO 1

Deel:

Er zijn miljoenen Nederlanders die te maken hebben met een chronische ontstekingsziekte zoals diabetes, reuma of astma. Maar hoe kan het dat de een wel reuma krijgt en de ander niet? Kun je met een gezonde leefstijl deze ziekte de kop indrukken? In Dokters van morgen (AVROTROS) volgt presentator Antoinette Hertsenberg een experiment. 

In deze aflevering van Dokters van Morgen spreekt Antoinette Hertsenberg met de eeneiige tweeling Bram en Joris. De een heeft chronische ontstekingen in zijn darm en de ander heeft nergens last van. Daarnaast volgt het programma een jaar lang deelnemers die meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek van reuma-expertisecentrum Reade in Amsterdam.

Medicijnen vs. gezond leven

De reuma- en artrosepatiënten slikken jarenlang medicijnen, maar proberen daar met een nieuwe leefstijl daar vanaf te komen. Heeft hun gezonde manier van leven effect op hun ontstekingsziekte?

Antoinette Hertsenberg in 'Dokters van morgen'

In de reportageserie Dokters van morgen gaat Antoinette Hertsenberg op zoek naar zorginnovaties en nieuwe inzichten in de medische wereld. Ze bezoekt patiënten, dokters, ziekenhuizen en universiteiten. Deze aflevering gaat over ontstekingsziektes, die worden bestreden met medicijnen. Een groep patiënten probeert hier door een gezonde leefstijl vanaf te komen.

Woensdag 9 december, 21.40 uur, NPO 1 

AVROTROS/Elvin Boer

Kijk 'Dokters van morgen' hier terug

--:--