Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Doneeractie voor zieke kickbokser Robbie Hageman

‘Ik blijf op God vertrouwen’

Kickbokser Robbie Hageman (31), die te zien was in het tv-programma 'Kamp van Koningsbrugge', is al twee keer aan een hersentumor geopereerd en ongeneeslijk ziek verklaard. Samen met zijn vrouw en kinderen hoopt hij dat een doneeractie voldoende geld opbrengt voor een kostbare, levensverlengende behandeling in de VS.

Deel:

“Naar omstandigheden gaat het gelukkig goed met me”, vertelt Robbie, die in Nuenen woont en in Valkenswaard boksschool Out of the Boks runt. “Tot medio juli krijg ik sowieso nog chemotherapie. Daar ben ik vorig jaar augustus mee begonnen. Het valt me zwaar, moet ik zeggen. Vooral door het gevoel van misselijkheid. Ik train nog wel één keer per dag – dat doe ik normaliter twee keer – omdat ik op 20 mei mijn afscheidspartij heb, in Eindhoven.” Lachend: “En daarna ga ik het wel weer lekker rustig aan doen.”

Er is een stichting Hageman opgericht, die via Gofundme.com een doneeractie heeft gelanceerd om de behandeling in de VS mogelijk te maken. Wie zit er achter die stichting?
“Dat heeft een goede vriend van me gedaan, wat ik ontzettend sympathiek vind. In totaal gaan we, inclusief rechtstreekse donaties aan de stichting, al richting de twee ton. Heel bemoedigend.”

De totale kosten zijn ruim 4,5 ton. Waarom is dat bedrag zo hoog?
“Het is inderdaad een heel fors bedrag. Alleen al het medicijn kost 18.000 euro per maand. In eerste instantie zou het gaan om een behandeling van acht maanden. Als het nodig is, komen daar nog eens acht maanden bij. Daarnaast zijn er de kosten van vliegtickets – ik kan op en neer gaan tussen de behandelingen –, hotelverblijf en natuurlijk het wegvallen van inkomsten omdat ik al die tijd niet in mijn boksschool kan werken.”

Is deze behandeling in de VS een laatste strohalm voor je?
“Medisch gezien wel, ja. De artsen in Nederland hebben gezegd dat ze, afgezien van chemo’s, niets meer voor me kunnen doen.”

In Amerika zijn er dus wél mogelijkheden?
“Ja. Het gaat om een behandeling – antineoplaston-therapie – die mogelijk is bij de kliniek van kankerspecialist Burzynski in Houston. Hierbij wordt, om de vier uur, een speciaal medicijn rechtstreeks in de bloedbaan gespoten. Deze speciale behandeling wordt helaas niet vergoed, vandaar deze actie. Hiermee zou ik mijn leven mogelijk met twintig tot dertig jaar kunnen verlengen.”

Tijdens het kickboksgala Glory 85 deed je, tussen de touwen, een emotionele oproep om te doneren. “Ik wil de bruiloft van mijn dochtertje nog meemaken”, zei je.
“Klopt. We hebben al drie zoons, en mijn vrouw verwacht een dochter. Ze is 4 juni uitgerekend, dus vlak na mijn afscheidspartij. Mijn gezin en ik hopen uiteraard van harte dat het benodigde bedrag binnengehaald wordt, zodat ik die behandeling kan bekostigen.”

Voelt dit voor jou als het zwaarste gevecht van je leven?
“Het voelt voor mij helemaal niet als een gevecht. Ik ben geen opgever en blijf, ook in deze moeilijke situatie, op God vertrouwen. Hij is met mij, en met ons gezin. Elke dag.”

Klik hier voor de doneeractie.

Geschreven door

Gert-Jan Schaap

--:--