Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ds. Saskia van Meggelen treedt terug als preses PKN

'Ik was niet in staat de rol van preses optimaal te vervullen'

Ds. Saskia van Meggelen treedt per direct terug als preses van de generale synode van de Protestantse Kerk. Dat laat het kerkgenootschap weten op zijn website.

Deel:

“Ik heb de Protestantse Kerk met hart en ziel gediend en was dat graag blijven doen," laat Van Meggelen weten. "Preses zijn is een mooie maar zware taak. Door de diverse verantwoordelijkheden die mij in deze fase van mijn leven zijn toebedeeld, ben ik niet in staat de rol van preses optimaal te vervullen. Dat heeft mij ertoe gebracht dit verdrietige besluit te moeten nemen.”

Bevlogen inzet

Het moderamen van de Protestantse Kerk respecteert haar keuze en bedankt haar voor haar bevlogen inzet.
In de komende vergadering van de kleine synode wordt afgestemd wat de vervolgstappen met betrekking tot de invulling van de positie van de preses zullen zijn.

Saskia van Meggelen

Van Meggelen was tot 2018 als predikant verbonden aan de protestantse gemeente Breda. Daarvoor is zij predikant geweest in 's Gravenmoer, Almkerk en Lopik. De voormalig preses studeerde theologie aan de TUA-Apeldoorn (CGK) en de ThUK te Kampen. Ze is afgestudeerd in kerkrecht, systematische theologie en Nieuwe Testament.

--:--