Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dwight van van de Vijver en ex-gedetineerde Jomarly bij Op1

Wie krijgt er nog een nieuwe kans?

Dwight van van de Vijver en ex-gedetineerde Jomarly waren te gast bij het programma Op1. Ze spraken over het nieuwe EO-programma Uit de Bak.

Deel:

Ex-gedetineerden willen niets liever dan een gewoon leven leiden. In de praktijk blijkt dat terugkeer in de maatschappij niet altijd makkelijk verloopt. In het programma Uit de Bak volgt Dwight van van de Vijver een aantal ex-gedetineerden bij het oppakken van hun leven na de tralies. 

Doodslag

Dwight en ex-gedetineerde Jomarly vertellen bij Op1 meer over de zoektocht naar een normaal bestaan na een gevangenisstraf. Jomarly is 27 en vanaf zijn 14e kwam hij in de gevangenis nadat hij schuldig werd bevonden aan doodslag en poging tot doodslag. Hij zat de meeste jaren van zijn leven achter de tralies. In de uitzending geeft Jomarly antwoord op de vraag hoe het komt dat een 14-jarige zich verdedigd met een mes en daarbij 4 mensen neersteekt.

Nieuwe kans

De jaren gevangenschap hebben Jomarly aan het denken gezet maar hoe zet je die gedachten om naar daden als je weer vrij bent? Dwight van van de Vijver volgt ex-gedetineerden in hun zoektocht naar een leven buiten de bak. Krijgen ze nog een tweede kans of wil de maatschappij niets meer van ze weten? 

Kijk het programma 'Uit de Bak'
Kijk het programma 'Uit de Bak'
Lees ook het verhaal van Anuar
Lees ook het verhaal van Anuar

Anuar zat met honderd man in kleine een cel: 'Wie geen geld had, moest staand slapen.'

--:--