Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een Huis Vol in quarantaine

Zomerspecial met de familie Jelies; elke werkdag, 19.00 uur, NPO 1

Op maandag 13 juli start het 10e seizoen van Een Huis Vol, de succesvolle serie van KRO-NCRV over het dagelijks leven in een groot gezin. In de zomerspecial Een Huis Vol in quarantaine zien we hoe de gezinnen zich redden in deze bijzondere tijd. Ook de gelovige familie Jelies uit Tollebeek is weer te zien in deze zomerspecials.

Deel:

Heel Nederland zwoegde wekenlang op thuisonderwijs en probeerde te wennen aan de 1,5 metermaatschappij. Maar wat betekenen deze maatregelen voor grote gezinnen? Hoe doorsta je maandenlang met zoveel mensen in een huis? En hoe verloopt het thuisonderwijs met zoveel kinderen die thuis blijven?

Heftig

Eerder vertelde moeder Janneke aan Visie: “Het is heftig, echt heftig om met acht kinderen thuis te zitten. Natuurlijk zijn er ook heel veel mooie momenten en ervaren we een enorme saamhorigheid als gezin. Maar eerlijk is eerlijk: het is ook zwaar.”

Lees ook: Thuiszitten in coronatijd met acht kinderen
Lees ook: Thuiszitten in coronatijd met acht kinderen

Spannend

In deze zomerspecial: Een Huis Vol in quarantaine volgen we de familie Jelies in deze buitengewone coronatijd. "We vinden het erg bijzonder dat we weer mee mochten doen aan deze serie. De kinderen vonden het allemaal weer erg spannend, maar vooral ook heel leuk. We zijn benieuwd hoe het er straks op beeld uitziet en ook hoe het is met de andere gezinnen.”

Kerkdienst

Niet alleen de scholen, maar ook de kerken zijn al wekenlang gesloten. Hoe is dit voor het gezin? "De kerken zijn dicht, maar toch hebben we fijne zondagen met elkaar. Via onze gemeente kunnen we de kerkdiensten gewoon beluisteren. Het heeft wel wat moois omdat we er direct over kunnen praten met elkaar. De kinderen krijgen soms een opdracht via de kerk. Dit kunnen ze dan zelf thuis invullen. Fijn dat het zo kan en dat de mogelijkheid daar is.”

Vakantie

En hoe ziet de zomervakantie eruit voor de familie Jelies? “Het was even spannend of het ging lukken, maar we gaan heerlijk naar Oostenrijk met z’n allen. Fijn om er even helemaal uit te zijn.”

Een Huis Vol in quarantaine, vanaf maandag 13 juli, elke werkdag om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Kijk 'Een Huis Vol in quarantaine' hier terug

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--