Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een nieuwe serie Café Lazarus vol grenzeloze passie voor een nieuwe wereld

Zondagavond is er een nieuw seizoen van Café Lazarus te zien. Het concept is hetzelfde als vorige keer: Marleen Stelling spreekt op de late zondagavond met gepassioneerde twintigers en dertigers die zich inzetten voor een betere wereld.

Deel:

‘Over mijn generatie wordt gezegd dat we alleen maar met onszelf bezig zijn, maar ik sta vaak versteld van de verhalen die ik hoor’, vertelt Marleen Stelling. ‘Strijden voor homorechten, een plek voor vluchtelingen, gelijke behandeling van vrouwen: het houdt ons behoorlijk bezig. Ik ontmoet bijvoorbeeld theoloog en kunstenaar Rikko Voorberg. Hij vraagt met een lange stoet auto’s aandacht voor vluchtelingen die vastzitten op Griekse eilanden. Of Kristi Satjadibrata, die in migrantenkerken een plek voor homo’s bevecht.’

Verlangen naar een nieuwe wereld

Alle gasten van Café Lazarus verlangen naar een nieuwe wereld. Vanuit die drijfveer maken ze zich sterk voor anderen, dichtbij en ver weg. Zo houdt Kiza Magendane (student politicologie en schrijver) zich bezig met thema’s als burgerschap en identiteit. En Lisa Loeb en Janneke Rinzema van het cabaretduo Matroesjka onderzoeken hoe het in Nederland gesteld is met de gelijkheid van man en vrouw.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Muziek

Ook dit seizoen nemen Marleens gasten iemand mee die voor hem of haar van speciale betekenis is. Ook muziek mag niet ontbreken. Dit seizoen zijn  zangeres Michelle David & the Gospel SessionsMr. WeazleyMatroesjka en de vierstemmige vocalpopgroep De Meisjes met de Wijsjes te horen. 

Afleveringen en gasten

  • Zondag 9 juni om 22.50 uur: Rikko Voorberg
  • Zondag 16 juni om 22.40 uur: Kiza Magendane
  • Zondag 23 juni om 22.40 uur: Kristi Satjadibrata
  • Zondag 7 juli om 22.40 uur: Janneke Rinzema en Lisa Loeb (cabaretduo Matroesjka)

Café Lazarus wordt uitgezonden op NPO 2. 

Op 30 juni is er geen aflevering van Café Lazarus te zien. Op die datum wordt de documentaire ‘De kast, de kerk & het koninkrijk’ (over homoseksualiteit en geloof) uitgezonden.

--:--