Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Egbert en Anneke Klaassen verloren hun beide zonen

Ik mis je, zondag, 9.20 uur, NPO 2

Deel:

Arjan Lock en Marleen Stelling praten op begraafplaatsen door heel Nederland met nabestaanden over het verlies van een dierbare. Wat is er gebeurd? Wat biedt troost en hoe pak je de draad weer op? In deze aflevering van Ik mis je (EO) vertellen onder anderen Egbert en Anneke Klaassen hun verhaal. 

Egbert, de oudste zoon van Egbert en Anneke, studeert in Amsterdam. Zijn ouders verwachten veel van hun veelzijdige zoon, maar dan komt het bericht dat hij verongelukt is. Dit verlies heeft grote impact op het gezin. Tom, de jongere broer van Egbert, kan er niet over praten en raakt in zichzelf gekeerd. Zijn verdriet verdooft hij met alcohol. Het wordt zo erg dat hij er op 43-jarige leeftijd aan overlijdt. Is er dan nog troost? Arjan Lock ontmoet de ouders bij het urnengraf van hun zonen.

Familiemens

Ciska, de vrouw van George Kok, is een echt familiemens. Het eerste wat ze tegen de dokter zegt als ze hoort dat ze galblaaskanker heeft, is: "Maar op 10 juli volgend jaar gaat mijn dochter trouwen." Helaas haalt ze de bruiloft van haar oudste niet meer. Hoe kijkt George op deze dag terug?

(Tekst loopt door onder de foto.) 

George Kok Ik mis je
Presentator Marleen Stelling spreekt in 'Ik mis je' met George Kok, die zijn vrouw Ciska verloor.

Ook Vareen Rook is te gast in Ik mis je. Ze omschrijft haar moeder als stoer en avontuurlijk. Al van jongs af aan neemt ze Vareen mee op wereldreis. Ze houdt van parachutespringen, zweefvliegen en motorrijden. Maar dan wordt ze in India aangereden. De 20-jarige Vareen moet totaal onverwacht afscheid nemen van haar stoere moeder.

Ik mis je

Aan het graf van een geliefde, waar verdriet en gemis zo voelbaar zijn, lijkt troost ver weg. Hier luisteren Arjan Lock en Marleen Stelling naar verhalen van nabestaanden. Verhalen vol leven, over eerste ontmoetingen, liefde en bijzondere herinneringen. Verhalen over blijdschap en verdriet, ziekte en gezondheid, het verleden en de toekomst. Ik mis je brengt deze verhalen dichtbij.

Zondag 14 november, 8.55 uur, NPO 2

Kijk 'Ik mis je' hier terug

--:--